Místo s mobilem odešli z prodejny s želízky. Policista zadržel ozbrojené zloděje přímo při činu
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – O tom, že policisté jsou ve službě čtyřiadvacet hodin, se přesvědčili ve čtvrtek 22. února zákazníci prodejny operátora O2 v Revoluční ulici. Dva zloději si přišli ukrást mobilní telefon. K jejich smůle je zadržel policista, který měl v ten čas volno. V prodejně panoval strach, jelikož jeden ze zlodějů byl ozbrojen nožem. Svědek události se rozhodl strážci zákona za jeho čin poděkovat prostřednictvím médií.

„Když jsem přišel do prodejny, bylo v ní několik zákazníků. Na jednou přišli dva muži, kteří zamířili ke stěně s mobilními telefony. Po chvíli se ozval zvuk alarmu. Prodavač, který obsluhoval jednoho ze zákazníků, šel ke dvěma mužům a zeptal se jich, co potřebují. Jasně bylo vidět, že mezi vystavenými telefony jeden chybí. Prodavač se dotazoval, kde je přístroj,“ začíná vyprávění události svědek, který si nepřál zveřejnit své jméno.

„Při konverzaci s prodavačem bylo vidět, jak jeden z mužů, kteří přišli do prodejny krást, svírá v ruce otevřený nůž. V tu chvíli se do události vložil zákazník, kterého prodavač obsluhoval, prokázal se průkazem, že je policista a v dalším jednání zlodějům zabránil,“ pokračuje ve vyprávění svědek události.

„Strážce zákona v civilu oba zloděje zevně prohlédl, zda nemají u sebe další zbraně. Po chvíli již k prodejně začala přijíždět policejní auta. Policista, který si v prodejně vyřizoval své záležitosti, ještě pomohl kolegům se zadržením zlodějů,“ uzavírá své vyprávění svědek události a dodává: „Chtěl bych policistovi, který zřejmě v tu chvíli nebyl ve službě poděkovat. Když jeden ze zlodějů vytáhl nůž, všichni v prodejně jsme stáli jako „opaření“, jen on konal. Je vidět, že u policie slouží muži, kteří se nebojí zasáhnout, i když nemají na sobě uniformu nebo za pasem pistoli.“

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová k celému případu uvedla, že ve čtvrtek 22. února krátce po druhé hodině odpoledne v prodejně s mobilními telefony v centru města dva muži (39,37) odcizili maketu mobilního telefonu. „Krátce na to byli zadrženi policejní hlídkou. Vzhledem k jejich trestní minulosti jim za trestný čin krádeže hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let,“ doplnila policistka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru