Nejvíce se dopravními nehodami v minulém týdnu zabývali policisté v Ústí
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V minulém týdnu museli dopravní policisté v Ústeckém kraji řešit 215 karambolů. Nejvíce zaměstnali bourající řidiči hlídky na Ústecku s devětatřiceti nehodami.

Mluvčí krajské policie Šárka Poláčková uvedla, že nejčastější příčinou střetů byl nesprávný způsob jízdy, a to v 84 případech. „Ve třiceti případech stálo za nehodou nedání přednosti v jízdě, v osmadvaceti případech nepřiměřená rychlost. Nesprávné předjíždění zavinilo jeden střet. Pod vlivem alkoholu bylo 8 účastníků dopravních nehod. Jeden člověk byl usmrcen na Děčínsku. Těžce zraněni byli 3 lidé a lehké zranění utrpěly 24 osoby. Hmotná škoda byla odhadnuta na  10 164 000 korun,“ doplnila ke statistice policistka.

Počet nehod v jednotlivých okresech: DC – 38, CV – 25, LT – 28, LN – 30, MO – 22, TP - 28, UL – 39 a dálniční odd. – 5.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru