OBRAZEM: Ústecká fotomodelka a zdravotnice Jana Brambaški pokřtila svůj kalendář
Slavnostní křest kalendáře. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Mírové náměstí – Usměvavá, plná energie, člověk s přirozeným charizmatem, tak na své okolí působí ústecká fotomodelka a zdravotnice Jana Brambaški, která v roce 2010 prodělala úraz, jež jí upoutal na invalidní vozík. V sobotu 18. listopadu v Café Alibi křtila kalendář pro rok 2018 se svými uměleckými fotografiemi. Snímky pořídila ústecká fotografka Danuše Mudriková.

„V roce 2010 jsem spadla z deseti až patnácti metrů, kdy jsem doslova díky lékařům Krajské zdravotní v ústecké nemocnici přežila takřka svoji smrt. Z úrazu jsem si odnesla poškozenou míchu. Tento stav je téměř neměnný,“ vypráví svůj osud handicapovaná fotomodelka.

Jana Brambaški je profesí radiologický asistent, sloužící na Radiodiagnostickém oddělení v ústecké Masarykově nemocnici. „Pracovat ve zdravotnictví byl už můj dětský sen. Jsem ráda, že i přes svůj handicap mi bylo umožněno nadále sloužit v ústecké nemocnici. Vnímám to jako obrovské plus, protože i vozíčkáři dokáží být v profesním životě plnohodnotnými zaměstnanci, jako chodící,“ říká charizmatická zdravotnice.

Podpořit Janu Brambaški v její umělecké činnosti přišly kolegyně Olga Cepoušková, Jiřina Koutníková a Lucie Vaššová. „Jana je výborná organizátorka, což je vidět na dnešním večeru. Máme ji rádi. Bylo pro nás samozřejmostí přijít a podpořit ji,“ uvedla s hrdostí Lucie Vaššová.

„Obdivujeme Janu jak je silná a všechno zvládá, na invalidním vozíčku má život mnohem a mnohem těžší,“ doplnila Olga Cepoušková.

Umělecké snímky do kalendáře pořídila známá ústecká fotografka Danuše Mudriková, která se v minulosti podílela na tvorbě fotografií pro Karla Gotta a její snímky můžete vidět pravidelně na titulní straně ústeckého měsíčníku věnovanému astronomii. „S Janou Brambaški jsem se poznala přes moji dceru, která chodí s její dcerou do školy. Nejen z holek, ale i z nás se staly kamarádky. Jsem ráda, že mohu Janě pomoci,“ uvedla Danuše Mudriková.

Kalendář pokřtil úspěšný teplický fotograf Milan Junek, který získal za svou práci spoustu ocenění, jeho snímky jsou vidět na výstavách po celém světě.

Slavnostní křest kalendáře provázela aukce fotografií s Janou Brambaški od fotografů Danuše Mudrikové a Milana Junka. Každý do dražby věnoval po třech snímcích.

Kalendář s uměleckými fotografiemi Jany Brambaški si každý může zakoupit v Café Alibi na Mírovém náměstí. Malý nástěnný kalendář přijde na 200 Kč, velký na 400 Kč. Získané finanční prostředky budou věnovány na nákup kompenzačních pomůcek pro ústeckou fotomodelku a zdravotnici. Jana Brambaški chce pomáhat i ostatním handicapovaným. Jak prozradila na slavnostním večeru, v její hlavě se již rodí nápad na charitativní kalendář nebo projekt, do kterého chce zapojit i své blízké. Výtěžek by poté putoval ve prospěch více handicapovaných.

SLAVNOSTNÍ VEČER OBRAZEM

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru