Mojžír – Velké diskuze na sociální síti Facebook i mimo ni vyvolalo video, na kterém se při řešení incidentu postrkuje mladík se zasahujícími muži zákona. K incidentu došlo v sobotu v podvečer, když jedna z rodin v panelovém domě v ulici Jindřicha Plachty slavila křtiny. (psali jsme)

Roztržka na sídlišti. Zdroj: Facebook
Zástupce ředitele městské policie Jan Novotný uvedl, že v sobotu 23. Května v 17.00 hodin přijali na tísňové lince oznámení o opakovaném narušování občanského soužití hlasitou reprodukovanou hudbou a neustálým křikem. „Strážníci na místě zjistili, že hluk vychází z přízemního bytu, kde probíhala oslava křtin. Vzhledem k tomu, že hlídka stejný přestupek řešila již v 16.15 hodin domluvou a žádostí o ztišení cele produkce, tento opakovaný přestupek zadokumentovala a předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu. Jako přestupce hlídka zjistila Milan M.(1970)," doplnil Jan Novotný.

Po osmnácté hodině musela hlídka strážníků znovu vyjet do ulice Jindřicha Plachty, a to z důvodu stejného přestupkového jednání, kterého se dopouštěl již řešený muž úmyslným narušováním občanského soužití schválnostmi a obtěžováním hlukem. „Po příjezdu strážníků se zde začal srocovat dav lidí (cca 80), kteří se většinou nacházeli v podnapilém stavu a začali strážníky verbálně napadat. Ve chvíli, kdy verbální útoky proti zasahujícím strážníkům přešly ke strkání do strážníků, a po marné výzvě, aby dotyční zanechali svého protiprávního jednání, byly proti útočníkům použity donucovací prostředky a zároveň byla na místo přivolána Policie ČR. V tomto případě byl jako donucovací prostředek použit služební pes, hrozba namířenou služební zbraní a hmaty, chvaty sebeobrany. Následným šetřením strážníci zjištěno, že se protiprávního jednání dopouštěli Ondřej G.(1978), Jana V.(1990) a Martina Ž.(1991). Na všechny tři jsme sepsali oznámení o spáchaném přestupku, které bude řešit příslušný správní orgán," dodal Jan Novotný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru