Ústí nad Labem – Po zrušeném březnovém termínu do Ústí konečně zavítá divadelní spolek Kašpar s oceňovaným představením Terminus. Po pátečním Donu Quijotovi zveme na činoherácký Baťůžek a nedělní den dětí s premiérou nové pohádky Býk Ferdinand.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

MARC O'ROWE: TERMINUS
ST 27.05.2015 | 19:00 | budova na Střekově
Po zrušeném březnovém termínu do Ústí konečně zavítá představení Terminus, jehož režisérem je oblíbený herec Marek Němec. Je to zároveň poslední šance vidět v této hře talentovanou herečku Alenu Dolákovou. Ve hře se prolínají monology tří lidí, kteří nám vyprávějí svoje životní příběhy plné touhy a zklamání. Ale i přes vážné téma je hra plná osobitého humoru, naděje, očekávání a smíření. Představení bylo nominováno na Cenu Marka Ravenhilla, na Cenu Alfréda Radoka – Talent roku (Marek Němec) a Cenu Divadelních novin (Ladislav Hampl).

MIGUEL DE CERVANTES: DON QUIJOTE
PÁ 29.05.2015 | 19:00 | budova na Střekově
Směšný i zoufalý boj s větrnými mlýny – to je příběh rytíře Dona Quijota, v jehož ztvárnění se v podání Činoheráku vystřídá hned několik herců. Podle tvůrců Dona Quijota – dramaturgyně Johany Součkové a režiséra Thomase Zielinského – toto dílo vcelku trefně vystihuje situaci kolem Činoheráku Ústí. Svůj boj s větrnými mlýny vedou členové divadelního souboru, jenž navazuje na tradici legendárního Činoherního studia v Ústí nad Labem, už déle než rok.
Zatímco spolek ve středu převezme cenu Františka Kriegla za občanskou statečnost, budoucnost divadla a tedy i smysl dosavadního boje o přežití stále nejsou vyřešeny. „Quijotův boj s větrnými mlýny je zároveň i směšný a zoufalý... Kde jinde v této době by bylo příhodnější uvést Dona Quijota než na prknech Činoherního studia? Věci se mají tak, že v ruce držíme vidličku, v druhé pokličku, na hlavě máme mísu a naproti nám stojí tank," dodává Thomas Zielinski, režisér inscenace Don Quijote.
 avízo: Ve středu 27. 5. 2015 převezme spolek Činoherák Ústí Cenu Františka Kriegla

ČINOHERÁCKÝ BAŤŮŽEK – ZA PODSTÁVKOVÝMI DOMY, KOZÍM SÝREM A ZAPOMENUTÝMI ŘEMESLY
SO 30.05.2015 | odjezd v 10,23 autobusem od hlavního nádraží
Květnový činoherácký Batůžek s historikem a archivářem Petrem Karlíčkem nás tentokrát zavede do Merboltic. Trasa bude mírná, cca 8 km. V Merbolticích se bude konat den podstávkových domů s možností navštívit dokonce několik objektů tradiční lidové architektury. Bude tam také možnost zakoupit produkty místních farem – kozí a kraví sýry,nebo ručně dělaná mýdla. Odjezd na výlet: v 10:23 autobusem ze zastávky hlavní nádraží ČD přes Lovečkovice do Verneřic.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru