Agresivní muž máchal nožem v ruce v obchodním centru. Zpacifikovali ho policista mimo službu a ochranka
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V pátek v odpoledních hodinách se v ústeckém obchodním centru se pohyboval značně agresivní 23letý muž. Ve chvíli, kdy procházel kolem jednoho z prodejních stánků, tak do skleněného vitríny tohoto stánku bezdůvodně kopnul.

 

Tohoto jednání si všimnul policista mimo službu, který se jej následně zeptal, co to dělá a proč. Muž vůbec nereagoval a šel dál směrem ke schodišti. Policista se jej znovu zeptal. "Na to už muž zareagoval a otočil se proti policistovi s nožem v ruce. Policista se následně prokázal příslušností k policii a vyzval agresivního muže, aby odložil nůž na zem. Na místo se dostavila rovněž i ochranka obchodního centra. Muž začal proti policistovi a členovi ochranky nožem šermovat se slovy, že je oba zabije," popisuje události policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Vzhledem k tomu, že se situace začala vyhrocovat, tak se policista rozhodl za pomoci ochranky muže zpacifikovat. Poté byl tento muž předán policejní hlídce, která se na místo dostavila. Agresor byl eskortován do policejní cely.

"Ani v policejní cele toho neměl dost. V policejní cele poškodil toaletu a ve chvíli, kdy byl ve večerních hodinách propuštěn ze zadržení, tak vzal do ruky kámen, po policistech ho hodil a utekl. Policisté jej krátce na to zadrželi. Po jeho zadržení pokračoval ve vulgárním urážení policistů a dokonce jim začal i vyhrožovat v souvislosti s jejich rodinami," dodala mluvčí policistů.

Třiadvacetiletý muž je ve výčtu všech trestných činů obviněn z Násilí proti úřední osobě, Vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a Výtržnictví. Za uvedené jednání obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše šesti let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru