Ústí nad Labem - Kapitální úlovek mají na svém kontě ústečtí kriminalisté z toxi týmu. V jedenácti místnostech ve třech patrech v domě v centru Ústí našli  jednu z největších pěstíren marihuany na Ústecku, za posledních 10 let. Na případu pracovali několik měsíců.

Záběr z policejní kamery při domovní prohlídce. Foto: Policie ČR

"Majitel" pěstírny se nejspíš řídil heslem, že pod svícnem je největší tma a pronajal si dům v centru města. "Dne 5. května v podvečerních hodinách zásahová jednotka Krajského ředitelství Ústeckého kraje zadržela 31letého muže, který zrovna zamykal dům, kde se pěstírna nacházela. Po jeho zadržení kriminalisté vstoupili do objektu a provedli domovní prohlídku," uvedla Veronika Hyšplerová, mluvčí policie v Ústeckém kraji.

Podezření, že v domě je pěstírna, se potvrdilo. "Při prohlídce domu bylo celkem ve třech patrech, z toho v jedenácti místnostech, nalezeno celkem 1530 vzrostlých rostlin marihuany a další potřebné komponenty pro pěstování," sdělila Veronika Hyšplerová. Mezi věcmi byla hnojiva, lampy, substráty a další věci. Materiál byl zajištěn a po usušení bude poslán na odbor kriminalistické techniky k chemické expertíze. "V současné době se muž nachází ve vazební věznici a čelí obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy," dodala policistka.

Za uvedené jednání tomuto muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let. "Ve chvíli, kdy budeme mít výsledky odborné expertízy, tak může být celá věc překvalifikována na odstavec s vyšší trestní sazbou. Pachateli by tak hrozil trest odnětí svobody v rozmezí od 8 do 12 let," vypočítala policejní mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru