Ústí nad Labem – Dobrý! Tak jedním slovem zhodnotil nové kolo handicapovaný Ríša Jozífek, které dostal k desátým narozeninám od účastníků charitativního běhu s Plamínkem Naděje. Amatérský závod s dobrovolným startovným proběhl na konci dubna na Labské cyklostezce.

Handicapovaný Ríša se raduje z nového kola. Foto: Petr Sochůrek
Pořadatelkám akce se povedlo vybrat neuvěřitelných 48.831 korun. (psali jsme) „Kolo máme od čtvrtka. Ještě přijde dovybavit. Ríša začal nově chodit do cyklistického kroužku, takže mu udělal dárek obrovskou radost. Také se chystá na letní cyklistický tábor," řekla maminka Dagmar Jozífková, která byla s Ríšou v úterý kolo vyzkoušet na Labské cyklostezce.

Upravené kolo pro handicapovaného cyklistu se od běžného liší tím, že přední i zadní brzda se ovládá jednou páčkou a na jedné straně řídítek je i ovládání přesmykače a přehazovačky převodů. „Chtěli bychom ještě jednou poděkovat všem, kteří si přišli na Labskou cyklostezku zaběhat a přispěli. Jelikož nikdo takovou podporu nečekal, s Janou Procházkovou (pozn. red. ředitelka nadačního fondu Plamínek Naděje) jsme rozhodly, že částku rozdělíme na dvě části. Jedna půjde Ríšovi na kolo, vybavení a nákup cyklistických potřeb. Druhou částí peněž pomůžeme teplickému sportovnímu klubu pro handicapované, kde Ríša pravidelně trénuje, na nákup sportovních potřeb," doplnila Dagmar Jozífková.

Ríša Jozífek je velký sportovec, který se bohužel narodil s vývojovou vadou horní a dolní končetiny. Jeho velkým snem je jednou reprezentovat Českou republiku na Paralympijských hrách. (více se dočtete zde)

Díky účastníkům charitativního běhu s Plamínkem Naděje má Ríša nové kolo. Na snímku Ríša Jozífek s ředitelkou nadace Plamínek Naděje Janou Procházkovou. Foto: Petr Sochůrek

Handicapovaný Ríša se raduje z nového kola. Foto: Petr Sochůrek

Upravené kolo pro handicapovaného cyklistu. Foto: Petr Sochůrek

Na snímku Ríša Jozífek s ředitelkou nadace Plamínek Naděje Janou Procházkovou a maminkou Dagmar Jozífkovou. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru