Ústí nad Labem – Svézt se novými CNG autobusy měli možnost ve středu cestující městskou hromadnou dopravou. Ústecký dopravní podnik nasadil na linky číslo 5 a 7 první dva vozy.

Nový autobus - Iveco Urbanway. Foto: Petr Sochůrek

 

Mluvčí dopravního podniku Veronika Bartoschová uvedla, že nové autobusy Iveco Urbanway přináší cestujícím několik technických řešení, které jim usnadní cestování.

„Patří sem pohodlí při nástupu, vůz má přední, střední a zadní dveře otevírané dovnitř, s plně nízkopodlažním vstupem, handicapovaní občané mohou využít manuální nástupní plošinu pro invalidní vozík, širokou 800 milimetrů. Autobusy jsou také vybaveny funkcí „kneeling" (to v praxi značí „pokleknutí vozu" v zastávce, čímž dojde k dalšímu snížení nástupní plochy). Po nástupu se cestující může posadit na plastová sedadla, která nabízí až 27 míst. V letních měsících ocení cestující okna, která ztlumí palčivé sluneční paprsky. V zimě je topení v prostoru cestujících zajištěno pomocí několika topných těles – radiátorů s ventilátory," řekla ke komfortu pro cestující mluvčí dopravního podniku.

VIDEOREPORTÁŽ Z PRVNÍ JÍZDY BUSEM:

 

Videoreportáž z první jízdy autobudu připravili: Jan Vraný a Petr Sochůrek/e-usti.cz

Ten je zajištěn také pro samotného řidiče. „Vůz je vybaven nezávislým topením 30 kW, klimatizací, automatickou převodovkou používanou v městské hromadné dopravě. Dále si může každý řidič nastavit dle svojí potřeby výšku volantu a palubní desky a vzhledem k tomu, že tráví za volantem mnoho a mnoho hodin, uvítá plně nastavitelné pneumatické pérování sedadla řidiče. Pro zvýšení bezpečnosti budou všechny autobusy v motorovém prostoru vybaveny také automatickým hasícím systémem. Ukazování jízdního dokladu řidiči usnadní LED světla k osvětlení pracoviště řidiče a vstupních dveří, stejnými světly je vybaven i vnitřní prostor pro cestující, podélně po levé a pravé straně," doplnila Veronika Bartoschová.

Všechny nové autobusy budou mít stejně jako nové trolejbusy svého patrona, známou ústeckou sportovní osobnost.

Nový autobus - Iveco Urbanway. Foto: Petr Sochůrek

Nový autobus - Iveco Urbanway. Foto: Petr Sochůrek

Nový autobus - Iveco Urbanway. Foto: Petr Sochůrek

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru