Střekov – S montážními dělníky se v těchto dnech setkají cestující na železniční trati mezi Litoměřicemi a Děčínem. Vlaky jezdí po jedné koleji.

Oprava kolejí pod střekovským hradem. Foto: Petr Sochůrek
Jakub Ptáčnický, mluvčí Správy železniční dopravní cesty, uvedl, že jde o pravidelnou každoroční údržbu, kdy dělníci kontrolují, opravují, popřípadě zcela vyměňují běžným provozem poškozené kusy kolejnic. „Jedná se o standardní údržbové práce, které nyní provádíme ve všech okresech republiky. V těchto dnech kontrolujeme pravostranný úsek do Děčína. Akce probíhají podle schváleného výlukového řádu a potrvají s přestávkami zhruba ještě měsíc. V druhé polovině roku pak čekají stejné práce úsek na levé straně Labe," řekl Jakub Ptáčnický.

Radka Pistoriusová, mluvčí Českých drah doplnila, jelikož se na této trati pravidelně nepotkávají vlaky opačného směru, nemá rekonstrukce úseku zásadní vliv na zpoždění vlaků. „K menšímu zpoždění může dojít pomalou jízdou okolo pracovního místa na trati. S náhradní autobusovou dopravou při této výluce nepočítáme," dodala Radka Pistoriusová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru