Bukov – Nedopalek od cigarety může za požár, který v polovině března uzavřel ústeckou Emergency. Vyplývá to z dosavadního vyšetřování. Redakci E – Ústí o tom informoval mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
„Hořelo ve volně přístupném skladu obalového materiálu. Zásah si vyžádal výjezd tří hasičských aut," řekl k požáru Lukáš Marvan.

Vedení nemocnice muselo uzavřít na nezbytnou dobu akutní příjem – Emergency. Pacienti z Ústí jezdili za lékařskou pomocí do nemocnic okolních měst. Podle zjištění redakce E – Ústí, po znovu otevření ordinací akutního příjmu, několik dní Emergency zásoboval elektrickou energií záložní zdroj.

Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní a.s., pod kterou spadá Masarykova nemocnice, řekl, že škoda se vyšplhala na 832 tisíc korun. „V součtu vyčíslených škod dominuje poškození elektroinstalace, filtračních jednotek, některých zařízení informačních technologií a samozřejmě vnitřních prostor přímo zasažených požárem," dodal mluvčí.

Jedná se o druhý případ za poslední rok, kdy za požárem na akutním příjmu Masarykovy nemocnice stojí odhozený nedopalek. (psali jsme)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru