Ústečané na veřejném fóru debatovali o problémech krajského města
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Zachování pásu veřejného prostranství u Habrovického rybníka. Výstavba dalšího multifunkčního hřiště – například v bývalém obchodním centru ve Všebořicích. Nevyužitý prostor na Mírovém náměstí. To jsou vybrané tři z vybraných problémů města Ústí nad Labem, které vzešly z Fóra Zdravého města 2017, jež se konalo v pondělí v ústeckém Domu kultury.

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová uvedla, že setkání se konalo v rámci Projektu Zdravé město Ústí nad Labem a místní Agenda 21. „Smyslem každoročního fóra je umožnit Ústečanům veřejnou debatu s představiteli města a magistrátu o problémech, které je trápí a o kterých se domnívají, že by se měly přednostně řešit. Diskuze probíhala v tematických oblastech: životní prostředí; doprava a cyklodoprava; rozvoj města (strategie města, přístup k podnikatelům); školství, kultura, sport a cestovní ruch; sociálně zdravotní problematika, úřad a občan, městská policie; územní plán a investiční projekty; stůl mladých,“ doplnila mluvčí. Za vedení města se setkání zúčastnili náměstci primátorky Jiří Madar a Pavel Dufek.

Jiří Madar jako politik Zdravého města, všechny účastníky přivítal a zhodnotil stav řešení deseti priorit z roku 2016. „Pro mě osobně výborná akce, více lidí jak loni a hodně otevřená témata s jasným výstupy. Máme opět 10 témat, které dle hlasování trápí občany našeho města nejvíce. Pro mě je potěšitelné, že většinu těchto témat vedení města již řeší, takže jsme ve shodě s občany“ uvedl Jiří Madar.

Po skončení diskuze na sto účastníků akce vybralo 10 nejvíce problematických témat:

1. Zachování pásu veřejného prostranství u Habrovického rybníka
2. Výstavba dalšího multifunkčního sportoviště – např. v areálu Tesco
3. Nevyužitý prostor na Mírovém náměstí
4. Rekonstrukce objektu Prokopa Diviše 5 – Spolkový dům města ÚnL
5. Úklid centra města – Hrnčířská, Revoluční, Masarykova
6. Vznik nových cyklostezek
7. Workoutové hřiště u Labské stezky
8. – 10. Změna myšlení = stavění na pozitivech a krásách města a okolí
8. – 10. Propojení cyklostezky – Bukov, Severní Terasa
8. – 10. Nevyužitý potenciál jezera Milada

Návštěvníci fóra měli také možnost, stejně jako v loňském roce, vyjádřit se k problémům města prostřednictvím Pocitové mapy a dozvědět se více informací o tom, jak se mohou zapojit do strategického plánování města. V rámci doprovodného programu se zájemci seznámili s projektem Forget Heritage, s prací Dobrovolnického centra Ústí nad Labem, s činností Veřejného sálu Hraničář a komunitních zahrad zapsaných spolků Žížala na Terase a Krásné sousedění. Zájemci z řad seniorů si mohli zaregistrovat Senior pas, který jim umožňuje využívat slevy na zboží a služby po celé republice.

Problémy vzešlé z fóra budou následně ověřeny v anketě, která bude spuštěna v průběhu příštího týdne na webových stránkách města a městských obvodů. K dispozici bude také y k vyplnění písemně na recepci magistrátu města a v Informačním středisku na Mírovém náměstí. Vyjádřit se prostřednictvím ankety mají opět možnost všichni Ústečané.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru