Na bezplatnou MHD budou upozorňovat cedule v autobusech a trolejbusech
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na všech linkách ústecké městské hromadné dopravy v tarifní zóně 101 v pátek 22. září zavede Dopravní podnik města Ústí nad Labem bezplatnou přeprava osob a zavazadel. Vedení společnosti tak reaguje na rozhodnutí rady města Ústí nad Labem, která tento krok udělala v rámci Dne bez aut.

Kromě masivní mediální kampaně se cestující o akci dozvědí pomocí cedulí, které budou umístěné na jednotlivých vozech. Někteří Ústačané se v internetových diskuzích dotazují, zda by nebylo lepší vypnout elektronické označníky, kterými autobusy a trolejbusy disponují. „Tím, že naše společnost obsluhuje linky, které přesahují přes tarifní zónu 101, nemůžeme označníky vypnout. Navíc to v některých vozech není ani technologicky možné,“ uvedla Jana Dvořáková z ústeckého Dopravního podniku.

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová před nedávnem v tiskové zprávě uvedla, že do akce budou zapojeni všichni dopravci Dopravy Ústeckého kraje, jejichž linky obsluhují tarifní zónu 101 v Ústí nad Labem (Arriva, BusLine, České dráhy, Dopravní podnik města Ústí nad Labem). „Akce je součástí celoevropské kampaně Evropský týden mobility. Město se jí zúčastní v rámci projektu Zdravé město a místní Agenda 21,“ dodala Romana Macová.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru