Ústecká zoo pořádá akci: Jihovýchodní Asie v ohrožení
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno - Zoologická zahrada v Ústí nad Labem si připravila pro návštěvníky na sobotu 19. srpna akci Jihovýchodní Asie v ohrožení aneb ve stínu palmy olejné.

„Program se bude týkat problematiky produkce palmového oleje, která vede k odlesňování ploch, kde dříve rostl deštný prales s bohatou faunou,“ prozrazuje Nikola Roštejnská z útvaru kontaktu s veřejností.

Rostoucí počet plantáží palmy olejné stojí za ztrátou životního prostředí mnoha živočišných druhů. Jedná se o vzácné druhy jako například orangutany bornejské, gibony bělolící, slony indické či levharty obláčkové a další, které ústecká zoo chová. V den konání akce bude u těchto druhů k dispozici informační panel o jejich chovu či ohrožení. „Na začátku akce ve 12.30 hodin se návštěvníci mohou podívat na medový strom pro malajské medvědy, kteří patří do skupiny ohrožených zvířat z jihovýchodní Asie. Pro malé návštěvníky budou u pavilonu šelem připraveny soutěže či výtvarná dílna, kde se děti zábavnou formou dozví, jak mohou pomoci.“ informuje Matěj Kynšt z útvaru kontaktu s veřejností. 

Součástí akce je také promítání filmu Zelená poušť režiséra Michala Gálika, který natáčel ve spolupráci s ústeckým výzkumným pracovníkem na Borneu Stanislavem Lhotou. Další podrobnosti návštěvníci naleznou v informačním stánku, kde se bude prezentovat spolek Neotáčej se zády!, jenž pomáhá k záchraně deštných pralesů v Indonésii. „Výtěžek z prodeje propagačních předmětů bude věnován projektům, které probíhají přímo v postižených oblastech,“ doplňuje Kynšt. Po celý den bude navíc v pavilonu šelem výstava obrázků s názvem Cesta palmového oleje od Lucie Barošové, jenž je členkou Koalice proti palmovému oleji stejně jako zoologická zahrada.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru