Sebevrah chtěl ukončit život skokem z okna, předtím spolykal dvě plata prášků a zapil je pivem
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve středu kolem půl dvanácté v noci byla na žádost operačního střediska městské policie vyslána hlídka strážníků do ulice Sociální péče, odkud na tísňovou linku městské policie telefonoval muž, který operátorovi sdělil, že chce násilně ukončit svůj život skokem z okna.

Strážníci při ověřování této informace zaklepali na dveře bytu, kde měl oznamovatel bydlet, ten jim otevřel a potvrdil jim, že na tísňovou linku telefonoval skutečně on sám. Muž dále strážníkům sdělil, že asi před dvaceti minutami spolykal dvě plata nějakých prášků a zapil je pivem.

Z těchto důvodů byla na místo ihned přivolána záchranná služba, která zůstala se strážníky ve stálém telefonickém spojení a dávala jim pokyny, jak mají dotyčnému poskytnout první pomoc a jak mají postupovat. Na jejich doporučení hlídka donutila jmenovaného vypít sklenici vody s větším množstvím kuchyňské soli, aby došlo u dotyčného k dávivému účinku.

Protože podle vyjadřování muže již začaly prášky účinkovat, udržovali strážníci muže v bdělém stavu až do příjezdu zdravotníků, kteří si dotyčného odvezli do Masarykovy nemocnice k lékařskému vyšetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru