Ústí nad Labem – Čekat na začátek školního roku nemusí studenti a žáci využívající při cestě městskou hromadnou dopravu. Ústecký dopravní podnik nabízí nakup časových jízdenek (pozn, red. legitka) již teď.

Ilustační foto. Petr Sochůrek
Jana Dvořáková, z dopravního podniku, uvedla, že v rozmezí patnácti až osmnácti let věku nevyžadují potvrzení o studiu, stačí občanský průkaz a platná průkazka na MHD. „Nově nastupující žáci a studenti mladší 15 let jezdí za žákovské jízdné, studentské si pořídí až v den po dosažení 15 ti let věku. Kdo má platnou průkazku, může ji použít, kdo nemá, vystavíme mu ji na počkání. Je potřeba mít sebou aktuální fotografii formátu občanský průkaz, vyplnit žádost s podpisem zákonného zástupce. Formulář lze stáhnout z webu Dopravního podniku. Cestujícímu, kterému bude ve školním roce 2014/2015 osmnáct let, doloží potvrzení o studiu na daný školní rok," dodala Dvořáková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru