Reprofoto video: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Chlumečtí policisté několik kilometrů pronásledovali 49letého řidiče, který nereagoval na zvukové a světelné výzvy k zastavení vozidla a ve vysoké rychlosti se řítil ulicemi města.

Jízda v protisměru, jednosměrky a kruhové objezdy mu nic neříkaly. Prostě chtěl ujet. Policejním hlídkám se muže zhruba po 15 minutách podařilo zastavit. Z vozidla chtěl ale utéci. Vystoupil a nekontrolovatelně skočil, ještě s odrazem přes svodidla. Vzhledem k nočním hodinám a tomu, že nevěděl do čeho skáče, to byl risk. Příkop byl docela hluboký a plný keřů a křoví. Policisté muže následně z příkopu vytáhli a zadrželi. Ze skoku do neznáma si odnesl plno odřenin a škrábanců.

"Při prohlídce vozidla byl nalezen sáček s krystalickou látkou a z evidence vyšlo najevo, že má zákaz řízení všech motorových vozidel. Zajištěná chemická látka byla odeslána na expertízu. Řidič se následně odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol i testu na drogy. V současné době mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru