Plavce u bazénů vystřídali řemeslníci
Po kompletním servisu technologií dochází v Plaveckém areálu Klíše k opětovnému napuštění bazénů. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Klíše – Místo plavců jsou v těchto dnech v Plaveckém areálu vidět řemeslníci. Důvodem je pravidelná odstávka, při které na hale pobíhají potřebné opravy a servisní práce.

Bohumil Havelka z Městských služeb města Ústí nad Labem, které plavecký areál spravují, uvedl, že jde o práce, které nelze provádět za běžného provozu. „Jedná se především o zednické a natěračské práce. Vymalovali jsme vestibul a řemeslníci mění například popraskané dlaždičky a dlaždice. Vše je prováděno v rámci záruční lhůty,“ dodal zaměstnanec ústeckých Městských služeb.

Servisní práce probíhají také na plaveckém, skokanském a dětském bazénu. „Došlo k jejich vypuštění, desinfikování a v těchto dnech dochází k jejich postupnému napouštění. Museli jsme vyměnit všechny filtry, provedli revizi úpravny vody a sond. Na všechno máme pozvané odborné firmy, které servisní práce provádějí, aby byla po odstávce zase hala schopná úplného provozu,“ dodal Bohumil Havelka.

Velká kritika se snesla na provozovatele Plaveckého areálu Klíše, že odstávka probíhá o letních prázdninách. „Jak již bylo řečeno, jde o práce, které nejde dělat za běžného provozu nebo v zimě. Letní prázdniny jsou zvolené také z důvodu, že jde o krytý plavecký bazén. Zájemci o vykoupání mají možnost navštívit koupaliště v Brné, které ústecké Městské služby také spravují, nebo si zajít na místní přírodní koupaliště. Během školního roku nelze provádět odstávku i z důvodu, že zde mají bazén pronajatý sportovní kluby nebo místní školy,“ dodal Bohumil Havelka.

Pravidelná odstávka probíhá celý měsíc červenec. Plavecký areál Klíše se veřejnosti otevře opět 2. srpna. Důvodem posunutí původního data, které bylo 1. srpna, je jednodenní plánované a úplné přerušení dodávky vody společností Severočeské vodovody a kanalizace v ústecké čtvrti Klíše a přilehlých ulicích. Přerušení zásobování pitnou vodou se dotkne zhruba 10,5 tisíce obyvatel 60 ulic Ústí nad Labem.

1907 odstavka Klise

Při odstávce řemeslníci vymalovali vestibul haly. Na snímku zabrušování stropů. Foto: Petr Sochůrek

1907 odstavka Klise3

Bohumil Havelka ukazuje na označenou prasklou dlaždici, kterou musí řemeslníci při odstávce v rámci reklamace vyměnit za novou. Foto: Petr Sochůrek

1907 odstavka Klise4

 Kompletním vyčištěním procházejí všechny části Plaveckého areálu Klíše. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru