Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – V úterních odpoledních hodinách 27. února přijali policisté na lince 158 oznámení o pohřešování devětašedesátiletého muže ze Žatecka. Dle posledních informací byl muž naposledy viděn ve svém zaměstnání, a to v Žihli. Tam nechal většinu svých osobních věcí a zmizel neznámo kam. Dle policistů byla poslední zjištěná poloha v okolí Žihle.

„Právě toto oznámení bylo důvodem zorganizování pátrací akce v lese nedaleko zaměstnání pohřešovaného. Při propátrávání lesního porostu spolupracovali nejen policisté napříč kraji a útvary, ale také Horská služba Krušné Hory, jednotka sboru dobrovolných hasičů anebo Letecká služba PČR," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

I přestože kompetence Horské služby Krušné Hory jsou z větší části především na horách, neváhali a vyhověli se svými služebními psy potřebám policie při pátraní. „Po důmyslném vytyčení sektorů se společně s policejními psovody a dalšími účastníky pátrací akce vydali do hustého porostu a náročného terénu. Právě záchranář z horské služby se svým čtyřnohým parťákem nalezl pohřešovaného muže. Opět se jednalo o ukázkovou spolupráci Policie ČR, Horské služby ČR a dalších složek IZS při pátrání po pohřešované osobě s využitím psovodů PČR a HS," dodal mluvčí.

Pohřešovaný senior se našel bez známek života. O pátrání jsme psali ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru