Vložený závod družstev se konal za tmy. Foto: Horská služba ČR
Ústí nad Labem

Krušné hory – O víkendu se na Klínovci konala tradiční oblastní zimní soutěž horských záchranářů. Nasazení bylo obrovské a zdravá rivalita taky.

Původně se klání mělo uskutečnit v okrsku Pernink, ale kvůli nedostatku sněhu museli borci zavítat na Klínovec.  Zápolení se zúčastnilo celkem 47 závodníků včetně jedné ženy, a to z řad členů i zájemců o členství z oblasti Krušné hory.

Soutěž měla tři disciplíny. Skialpovou etapu s převýšením 500 m, technickou část se sjezdem, slaněním, uzlováním a zdravovědou. Dále pak vložený závod 4 členných družstev. „Ten už probíhal za tmy. Skládal se z výstupu na skialpech po sjezdovce, kde v nejstrmější části museli závodníci pomocí lanových technik vytvořit záchranné stanoviště a následně vytáhnout na tomto stanovišti figuranta, zabalení veškerého vybavení, dokončení výstupu na vrchol a následný sjezd," informovali záchranáři na sociálních sítích. Aby byl závod co nejspravedlivější, členové se do týmů losovali.

Absolutním vítězem se stal člen okrsku Boží Dar Jan Šimeček, který dostal do svého opatrování tradiční putovní pohár Sv. Bernarda, který je patronem všech turistů, horolezců a pocestných v alpských zemích. Ve starší kategorii nad 40 let zvítězil Zdeněk Mašek.

Foto: Horská služba ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru