Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ústecký kraj daruje složkám integrovaného záchranného systému 10 milionu korun na pořízení technického a speciálního vybavení. Cílem podpory je zvýšení akceschopnosti a zkvalitnění technického vybavení složek integrovaného záchranného systému pro záchranu životů a majetku občanů, rozvoj požárního sportu a práci s mládeží v Ústeckém kraji.

Na základě požadavků jednotlivých složek integrovaného záchranného systému (IZS), uplatněných na Bezpečnostní radě Ústeckého kraje a schválených krajským zastupitelstvem, daruje Ústecký kraj dva miliony korun Krajskému ředitelství policie Ústeckého kraje, sedm milionů korun Hasičskému záchrannému sboru Ústeckého kraje a jeden milion korun Krajskému sdružení hasičů Ústeckého kraje. Jedná se celkem o 10 milionů korun.

„Jednotlivé složky IZS Ústecký kraj podporuje dlouhodobě. Je důležité, aby disponovaly co možná nejmodernější technikou a kvalitním zázemím, protože chrání životy a majetek obyvatel našeho kraje. Mnohdy se podílí také na rozvoji komunitního života. I proto byl dnes schválen finanční dar pro krajskou policii a profesionální i dobrovolné hasiče,“ okomentoval schválení finančního daru na pořízení nové techniky hejtman Jan Schiller.  

Finanční prostředky budou použity například na vybavení jednotek policie k řešení mimořádných událostí, dále na pořízení akumulátorových přetlakových ventilátorů, multidetektoru či cvičné figuríny pro výcvik profesionálních hasičů. Dobrovolní hasiči dar využijí například na sportovní překážky a jejich renovace, pronájem stadionů a zabezpečení všech akcí pořádaných Krajským sdružením hasičů Ústeckého kraje, jako je STIMAX CUP či Tohatsu Fire Cup.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru