Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Děčínsko - Další podvod s investicí do krpytoměny, další okradený člověk. Do jedné věty se tak dá shrnout případ, kdy žena naletěla podvodníkům.

Začátkem měsíce ledna letošního roku, reagovala poškozená žena z Děčínska, vyplněním svého telefonního čísla, na reklamu na facebookových stránkách, nabízející investování na burze s kryptoměnou. Ještě ten den byla kontaktována jinou ženou, která jí měla průběh investic do kryptoměny vysvětlit a ještě týž den poškozená provedla první vstupní investici. V následujících dnech poškozenou kontaktoval ,,finanční poradce“, který jí nabídl pomoc a vedení při investování do kryptoměn a žena mu uvěřila. Opak byl ale pravdou a místo poradce měla žena co do činění s podvodníkem. Ten ji přesvědčil, aby s jeho pomocí instalovala do svého počítače i mobilního telefonu program pro vzdálený přístup Anydesk a za jeho pokynů uskutečnila několik plateb určených k investicím do kryptoměny. Poškozená tak během tří týdnů přišla o více než 680 tis íc korun. Investice ani vrácení peněz, které si navíc ještě z větší části vypůjčila, se ale nedočkala a proto vše nahlásila na policii. Je velmi pravděpodobné, že své investice nikdy nedostane zpět. 

"Děčínští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Pachateli v případě dopadení a prokázání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na 5 let," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru