Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Děčínsko - V druhé polovině ledna letošního roku bylo českokamenickým policistům oznámeno zdravotníky střelné poranění muže. Policisté se začali případem ihned zabývat a prověřováním zjistili, že muž se měl poranit sám při neopatrné manipulaci se zbraní na malorážkové náboje, podomácku vyrobenou, kterou si měl v minulosti zakoupit.

Cizí zavinění policisté provedeným prověřováním vyloučili, stejně tak verzi, že by si muž zranění způsobil úmyslně. Policisté zbraň zajistili a podrobili odbornému zkoumání, o jakou kategorii zbraně se jedná a zda ji vlastník vůbec mohl držet. Ve výsledku prověřování zjistili, že předmětná zbraň spadá do kategorie B, podléhající povolení dle zákona o zbraních a střelivu, není registrována a že muž není a nikdy nebyl držitelem zbrojního průkazu.

"V těchto dnech policisté třiapadesátiletému muži v režimu zkráceného přípravného řízení sdělili podezření z přečinu nedovoleného ozbrojování, za což mu v případě uznání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci. Policisté upozorňují na skutečnost, že každá zbraň může být nebezpečná," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru