Policisté z Ústeckého kraje zvítězili v Policejním mistrovství ČR ve víceboji
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ve dnech 13. - 15. září 2022 se v Účelovém zařízení Ostrov Tisá Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje konal další ročník Policejního mistrovství České republiky ve víceboji. Akci, kterou ve vzájemné spolupráci pořádalo Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, Útvar policejního vzdělávání a služební přípravy, OLYMP Centrum sportu Ministerstva vnitra, Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. a Sportovní klub policie Ústí nad Labem se podařilo policistům z Ústeckého kraje vyhrát ve dvou kategoriích.

Soutěž byla vypsána pro muže v kategoriích do 30 let, 30 - 45 let a nad 45 let, pro ženy v kategoriích do 30 a nad 30 let a také pro soutěž čtyřčlenných družstev, která musí být složena z reprezentantů stejného krajského ředitelství, přičemž každá ze tří mužských věkových kategorií musí mít v týmu jednoho člena a čtvrtým členem týmu je vždy žena bez ohledu na věkovou kategorii. Mistrovství se zúčastnilo celkem 26 policistů, kteří soutěžili ve čtyřech disciplínách, které úzce souvisí nebo mohou souviset s činností policistů při výkonu služby.

Účastníci zahájili své klání soutěží v praktické střelbě za ztížených podmínek, která proběhla na střelnici v Lounech Nečichách. Obsahuje střelecké situace, do kterých se policisté mohou ve výkonu služby dostat, kromě dosažení co nejrychlejšího času se hodnotí i počet zásahů do terče.

Další disciplínou byla překážková dráha vyžadující všestrannost fyzické kondice - sílu, mrštnost, rychlost a vytrvalost. V případě družstev byla dráha zdolávaná se zátěží, kterou byla figurína na záchranářských nosítkách.

V poměrně chladném počasí s teplotou kolem 14 °C soutěžící absolvovali plavání se záchranou tonoucího, které je disciplínou částečně simulující záchranu topících se osob v běžném výkonu služby. Disciplína vychází z toho, že policisté ve služebním stejnokroji zachraňují topící se osoby po skoku do neznámé vody. Tou byl v tomto případě Ostrovský rybník.

Poslední disciplínou, ve které soutěžící změřili síly, byl policejní cross, tedy běh terénem na čas na trase dlouhé 5 kilometrů, kterou policisté zdolávají ve služebním stejnokroji včetně opasku se zbraní a dalším předepsaným příslušenstvím. Družstva pak absolvovala zátěžový běh v terénu na vzdálenost dvanácti kilometrů z Ostrova až na Děčínský sněžník s převýšením 263 metrů na šesti kilometrech. Na policisty navíc čekalo 153 schodů na vrchol rozhledny.

Policisté Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje se stali vítězi Policejního mistrovství ČR ve víceboji v kategorii družstev. První příčku se podařilo za Ústecký kraj získat ještě i v jednotlivcích, kdy zvítězili ve svých věkových kategoriích nstržm. Bc. Vladimír Bačák a por. Bc. Jaroslav Steiner.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru