I přes varování se množí internetové podvody: Žena chtěla prodat oblečení, přišla o 135 tisíc!
ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Teplicko - I přes všechna varování, která jsou v současné době v mediích prezentována, zaznamenávají policisté další případy internetových podvodů při prodeji věci na bazarových portálech. Minulý týden takto přišla 34letá žena z Teplicka o 135 tisíc korun.

Přes mobilní aplikaci nabídla k prodeji použité oblečení. Na její nabídku zareagoval neznámý „kupec“. "Žena postupovala podle jeho instrukcí, kdy využila zaslaný elektronický odkaz, který jí poslal na její mailovou adresu. Zde pak zadala citlivé přihlašovací údaje ke své platební kartě včetně PIN kódu. Bezprostředně poté jí z účtu odešla platba ve výši 135 tisíc korun," uvádí mluvčí policistů Ilona Gazdošová. Žena sice ihned zavolala na linku své banky, ale bylo jí sděleno, že platba již odešla a nejde s tím nic udělat.

Policisté opět varují občany, aby nezadávali svoje osobní bankovní údaje na neověřených odkazech. "Vždy si nejprve ověřte pravost na infolince své banky, či na pobočce. Pokud prodáváte věci, zvolte si vlastní způsob obdržení peněz. Nenechte se manipulovat kupujícím," dodává Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru