VIDEO: Bedna je prototypem simulátoru školy budoucnosti. Má pomoci modernějšímu vzdělávání
Kreativní prostor Bedna. Najdete tam třeba 3D tiskárny. Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - První prototyp simulátoru školy budoucnosti se otevřel v Ústí nad Labem. Prostor Bedna v Masarykově ulici provozuje iniciativa Educator a stal se její základnou. Educator chce řešit problémy a potřeby studentů. Nedává si malý cíl: Inovovat vzdělávání v Česku.

"Bedna vznikla jako jeden z nositelů vize simulátoru školy, kde se bude simulovat způsob, jak by šlo vyučovat v budoucnosti. To znamená, prostor Bedna je takový multioborový vzdělávací prostor, který spojuje i různé spřátelené projekty," vysvětluje Miky Škoda, mluvčí iniciativy Educator.

Jde o multifunkční kreativní prostor s rozvíjející se komunitou. Je zde přesah do hudby, sportu, vzdělávání, osobního rozvoje a produkce všeho druhu, kam patří třeba fotografie, videa či streamy. Novou energii do vzdělávání pomáhá přinášet Educatoru energetická skupina Sev.en Energy. "Potenciál Educatoru je ohromný. Nám se ta myšlenka nesmírně líbí, protože jako se naše firma rozrůstá do nových oborů a začínáme potřebovat nové odborníky, tak vidíme, že tradiční školství je ne vždy vychovává a Educator na to jde jinak a snaží se nabídnout jiné formy vzdělávání pro zaměstnávání budoucnosti, a to je to, co nám dává smysl a proč to podporujeme," říká Gabriela Sáričková Benešová, mluvčí skupiny Sev.en Energy.

https://www.youtube.com/watch?v=viVzGswTKUg

Myšlenkou je například integrace moderních a efektivních nástrojů do vzdělávacích procesů či začlenění nových předmětů do standardní výuky. V Bedně proto najdete virtuální realitu, 3D tisk, ale i těžbu kryptoměn.

Prostor je otevřený i pro veřejnost. "Samozřejmě, pokud nějaký zvědavý jednotlivec chce nahlédnout nebo se v něčem vzdělat, tak je ideální se domluvit dopředu nebo se podívat na naše sítě a tam najít nějakou akci, kde by se vzdělal v tom konkrétním, co ho zajímá," dodává Miky Škoda.

Vizí Educatoru je český vzdělávací systém využívající možností 21. století, absolventi připravení na další profesní a osobnostní růst. A také to, aby se český vzdělávací systém stal vzorem pro zahraničí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru