Počasí se asi zbláznilo. Dvacítky totiž vystřídá sněžení
Krásné dny u jezera budou na chvíli zase minulostí. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecko - První den tohoto týdne do České republiky přinesl až 23 °C. Přesněji řečeno, nejteplejším místem v republice byly severočeské Doksany. Tamní stanice naměřila až 22,7 °C, takže byl vyrovnán rekord pro 28. březen z roku 2017. V Mostě, Ústí nad Labem i Žatci se dočkali až plus minus 21 °C. V odpoledních hodinách se sice přihnalo pár mráčků, nicméně den to byl pěkný. Alespoň co se povětrnostních podmínek týče. Samozřejmě, ne každý má v oblibě vymetenou oblohu a přes dvacet. Ale většina pravděpodobně ano. Inu, troposféra, matka všech počasových dějů, je spravedlivá, a tak v dohledné přítomnosti bude brát ohled na ty, co preferují, když je na nebi hodně mraků a rtuť teploměru je daleko pod dvacítkou.

Vzhledem k tomu, co jsme měli za okny v posledních týdnech, je až k nevíře, že zase bude sněžit. Dokonce i mimo horské oblasti!

29. března: Oblačno až zataženo, ale beze srážek. Minima kolem 8 až 4 °C, maxima okolo 12 až 16 °C.

30. března: Oblačno až zataženo, od rána s deštěm, na horách a ve středních polohách postupně se sněžením. Ve večerních hodinách by se nějaká ta sněhová vločka teoreticky mohla objevit také v nižších polohách neboli v nadmořské výšce pod 400 m n. m. Ale jen teoreticky. Tak jako tak, sněhovou pokrývkou by to neskončilo, na to bude moc „teplo“. Ranní minima kolem 7 až 3 °C, odpolední maxima okolo 4 až 8 °C, večerní minima kolem 4 až 0 °C.

31. března: Pro jednoho hnusně, pro druhého nádherně, každopádně čtvrteční den se ponese ve znamení oblačné až zatažené, spíše zatažené, oblohy a na velké části území České republiky i deště a sněžení, dle nadmořské výšky. V Karlovarském a Ústeckém kraji bude srážková činnost nejméně činná, alespoň to tak tvrdí kompjůtry. K tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C a nejnižší ranní teploty kolem bodu mrazu.

Závěrem neuškodí dodat, že poslední nervové záškuby zimy jsou v závěru března i v měsíci dubnu normální, v českých zeměpisných délkách a šírkách bezesporu. Vždyť teprve nedávno, 31. března 2015, v Ústí nad Labem leželo 6 cm sněhu (jo, jo, na pobočce ČHMÚ v Kočkově, tzn. nad samotným městem). Třeba Žatec loni hlásil poprašek (1 cm sněhu). Prostě tak.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru