Pěšky Ústím poslepu! Netradiční procházka městem poukáže na strasti ulic
Ústí nad Labem. Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na Mezinárodní den nevidomých (13. listopadu) si Veřejný sál Hraničář připravil pro Ústečany neobvyklí výlet srdcem krajské metropole Ústeckého kraje. Účastníci akce na vlastní kůži zažijí strasti ústeckým ulic, které pohyb po městě nevidomým přináší.

Netradiční procházka centrem Ústí začne v sobotu ve 13.00 hodin před ústeckým Tyflocentrem v Hrnčířské ulici. Trasa povede nejprve na vlakové nádraží. Na ní si účastníci vyzkouší orientaci podle zvuku přes přechody a hlasové majáčky přímo na nádraží. Kroky Ústím budou pokračovat přes Mírové náměstí atriem magistrátu až k zastávce Divadlo. Zde si budou mít účastníci možnost vyzkoušet a zjistit, jak funguje ozvučení trolejbusů a autobusů ústecké MHD pro nevidomé. Výlet srdcem města nadále povede přes Smetanovy sady až k Veřejnému sálu Hraničář.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru