Řidiči musí počítat s dopravními omezeními na Mariánském mostě
Mariánský most v Ústí nad Labem. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Opravy silnice na Mariánském mostě přinesou o následujících víkendech 13. a 20. listopadu řadu omezení. Přechodné dopravní značení navede řidiče na objízdné trasy.

Mariánský most v Ústí nad Labem se otevřel motoristům a chodcům v roce 1998. Jeho stavba začala o čtyři roky dříve. Celková délka mostu je 178,5 metrů, hmotnost hlavního mostního objektu je 2850 tun. Jedná se o zavěšenou konstrukci, tvořenou dvěma při sobě, po stranách mostovky stojícími, 60 metrů vysokými rameny pylonu, přičemž z každého ramene vybíhá 15 lan nesoucích mostovku. Zajímavostí je také, že chodník není mezi auty, ale nad nimi a je z něj výhled na město i na řeku. Navíc je bezpečně oddělen od dopravy.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru