Na Lidickém náměstí potečou Svatomartinská vína proudem
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Lidické náměstí – Užít si oslavu Svatomartinských vín mohou ve čtvrtek 11. listopadu Ústečané na Lidickém náměstí. Návštěvníci akce se mohou těšit na ochutnávky i prodej letošního ročníku. Stánky vinaři otevřou v 10.00 hodin a uzavřou ve 20.00 hodin.

Hromadný slavnostní přípitek je naplánovaný na 11.00 a 15.00 hodinu. Atmosféru vinařského svátku navodí cimbálová muzika Slovácko. K zakousnutí se bude na náměstí prodávat občerstvení a regionální potraviny. Akce v Ústí nad Labem je součástí celorepublikové kampaně zaměřené na propagaci Svatomartinských českých a moravských vín.

Podle tradice si lze Svatomartinským vínem přiťuknout nejdříve na svatého Martina, tedy 11. listopadu, v 11.00 hodin. Jedná se o víno svěží a ovocité zrající pouhých pár týdnů s osobitým charakterem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru