Do rána čekejte v Ústeckém kraji další přívalové deště a lokální potopy
Pátek večer, zatopená silnice v Děčíně. Foto: čtenář
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Zatopené silnice, lámající se stromy, voda v domech. To jsou následky přívalových dešťů v Ústeckém kraji od pátečního odpoledne do sobotního rána. Meteorologové varují: přijde další silný déšť.

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před silnými přívalovými dešti pro všechny příhraniční oblasti Ústeckého kraje. O něco méně vydatné deště lze očekávat i ve zbytku kraje.

V přívalových deštích v Krušných horách se mohou lokálně vyskytnout úhrny kolem 60 mm během krátké doby. V podhůří potom kolem 40 mm. To znamená, že může během krátké doby spadnout až šedesát litrů vody na jeden metr čtverečný. To je množství přibližně šesti plných kbelíků.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem apod. Nárazy větru mohou lámat větve, vyvracet stromy,“ upozornili meteorologové.

Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě apod. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru