Univerzitní hokejisté opět pomáhají tam, kde je třeba. Rozhodli se darovat krev
Odběr krve (zleva: Tomáš Stuchlý, sestra transfuzního oddělení, David Dyršmíd a Lukáš Sajdl)
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Již po několikáté je univerzitní tým HC North Wings u dobré věci a pomáhá, tam kde je třeba. Tentokrát se jednalo o pomoc a ocenění zaměstnanců Transfuzního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. a zároveň se trenér společně s hráči HC North Wings rozhodli darovat krev.

Již po několikáté se rozhodl hokejový tým Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pomáhat tam, kde je potřeba. Trenér Lukáš Místecký společně s hráči Hanušem Petržílkou, Tomášem Stuchlým, Davidem Dyršmídem a Lukášem Sajdlem ve spolupráci s hlavním partnerem Univerzitní ligy ledního hokeje, společností Kaufland, obdarovali zaměstnance Transfuzního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., a to dárkovými balíčky a jako poděkování za odvedenou práci v těžké době je ocenili poukázkami na nákup, právě od společnosti Kaufland. Zároveň se také členové univerzitního týmu rozhodli darovat krev, což bylo pro většinu účastníku akce, vůbec poprvé, co tento čin absolvovali. 

„Chtěl bych moc poděkovat hráčům univerzitního hokejového týmu HC North Wings, že se rozhodli darovat krev. Bylo by dobře, kdyby se přihlásili i další sportovci, protože se dostane dárcovství do povědomí. Jsou stále pacienti, kteří potřebují pomoci,“ hodnotil návštěvu týmu UJEP primář transfuzního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice, o. z. pan MUDr. Jiří Masopust.

„Jsme rádi, že se tato akce uskutečnila. Byla to pro nás nová zkušenost. Rádi bychom dárcovství krve doporučili všem lidem. Nebolelo to a personál byl profesionální a příjemný. Myslíme si, že je to nejmenší věc, kterou můžeme udělat,“ popsal naopak za tým HC North Wings návštěvu Transfuzního oddělení hlavní trenér Lukáš Místecký.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru