OBRAZEM: Dobrovolnické centrum v Ústí oslavilo dvacet let své existence
Na snímku ředitelka Dobrovolnického centra v Ústí nad Labem Lenka Černá. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Dvacet let své existence oslavilo v pondělí 25. prosince 2019 ve veřejném sále Hraničář Dobrovolnické centrum v Ústí nad Labem. Nezisková organizace na severu Čech vznikla v roce 1999.

Na slavnostní akci kromě ředitelky Lenky Černé, dorazily i další dvě zakladatelky ústeckého Dobrovolnického centra Jana Beranová a Kamila Staňková. „Požádaly jsme ústecký magistrát, zda nemá volné prostory, které nám může poskytnout. Byly nám nabídnuty volné místnosti v domě vedle Hraničáře. Dobrovolnické centrum v nich sídlí dodnes. Postupně jsme plnili volné místnosti, jak se rozrůstalo naše centrum o další a další aktivity,“ řekla k začátkům dobrovolnictví v Ústí ředitelka Lenka Černá.

Dobrovolnické centrum v Ústí nad Labem se podílí svou pomocí na organizaci řady sportovních a kulturních akcí v krajské metropoli Ústeckého kraje. Dobrovolníci pomáhali v rámci humanitární pomoci při povodních, které postihly Ústí. Podílí se na organizaci mezinárodního prestižního běžeckého závodu ústeckého půlmaratonu. Řada dobrovolníků dochází pomáhat do domovů pro seniory, pečují o hospitalizované pacienty v ústecké nemocnici. Dobrovolníci pomáhají bez nároku na odměnu a řídí se heslem: „Věříme, že každá cesta má smysl. My jsme si vybrali tu, která je společná s dobrovolníky. Spojená je s instinktem, s rozumem, s prožitky a věříme, že každá z cest dokáže obohatit.“

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru