Vedení Střekova plánuje v místě chátrajícího hřiště vybudovat víceúčelový odpočinkový areál
Infografika: e-ústí.cz
Ústí nad Labem

Střekov – Změnit chátrající hřiště v Truhlářově ulici na víceúčelový odpočinkový areál plánuje v nadcházejících měsících vedení střekovské radnice. Zprávu zveřejnil starosta Střekova Petr Vinš (Za lepší Střekov).

„Z této plánované a částečně již schválené rekonstrukce mám opravdu velikou radost. Věřím, že dostaneme děti od počítačů, televizí, a možná odloží i mobil. Hřiště projde opravdu velikou rekonstrukcí. Nově bude nabízet k vyžití dva multifunkční kurty na tenis, hřiště na fotbal, basketbal, volejbal, nohejbal, badminton a další míčové sporty. Velikou plochu dětského hřiště, stejně velkou plochu venkovní posilovny. Nový povrch oválu budou moci využívat in-line bruslaři. Dále zde plánujeme hřiště na plážový volejbal, které bude zároveň obrovským pískovištěm pro děti,“ uvedl střekovský starosta.

Areál bývalého fotbalového hřiště nabídne zázemí nejen sportovcům, ale na své si přijdou i milovníci kultury. „Plánujeme zde vybudovat krásný amfiteátr pro malá kulturní vystoupení, školní akce, divadelní představení například Činoheráku, se kterým jsem možnost venkovních vystoupení již diskutoval. Samozřejmě nesmí chybět kavárna, která bude v první fázi tvořena jen přístřeškem se stolky a stánkem, ale věřím, že v budoucnu se nám povede zrekonstruovat budovy na hřišti. Kavárnu, možná malou restauraci, rozšířit i do těchto prostor,“ doplnil Petr Vinš.

Celé hřiště bude po setmění osvětleno. „Abychom nezapomněli na ekologii, tak budeme zachytávat dešťovou vodu pro zalévání zeleně na hřišti. Pokud bude v zimě dobré, mrazivé počasí, tak bych chtěl určitě zkusit na jednom z multifunkčních hřišť vytvořit kluziště. Vím, že existuje speciální kaučuková folie, kterou se dá hřiště pokrýt, polít vodou a můžeme bruslit. Mám to vyzkoušeno. V příštím roce budeme investovat minimálně 2 miliony Kč a postavíme první kurt, dětské hřiště a přístřešek pro posezení. Ještě letos pošleme žádost na ČEZ, o jejich dotaci na oranžové hřiště. Pokud se jim bude projekt líbit, tak by hřiště mohlo projít kompletní rekonstrukcí za cca 6milionu Kč již v příštím roce. Projektovou dokumentaci, nikoliv studii, máme téměř hotovou a ještě letos požádáme o stavební povolení,“ dodal závěrem starosta Střekova Petr Vinš (Za lepší Střekov).

Střekované po víceúčelovém sportovním hřišti dlouhodobě volají. „Vždy když čtu zprávy, jak se v okolních částech Ústí otevírají workoutová hřiště nebo pro parkour, tak si říkám, proč to jinde jde a na Střekově ne. V posledních letech to tady vypadá jako by se zde zastavil čas,“ uvedl Vít Pajchl z přilehlého sídliště na Kamenném vrchu.

2511 strekov hriste projekt

ZDROJ: ZA LEPŠÍ STŘEKOV

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru