„Stav centra je skutečně nedůstojný,“ říká primátor. Strážníkům nařídil pravidelné kontroly
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vzhledem k tomu, že při dnu „otevřených dveří“, které primátor města pravidelně pořádá pro občany, kde ze strany občanů padly připomínky k čistotě centra města, nařídil primátor strážníkům kontroly, které budou zaměřeny na nešvary, které obyvatele a návštěvníky města nejvíce trápí.

První den tohoto opatření bylo hlídkami zkontrolováno devatenáct osob, které svým protiprávním jednáním porušily právní normy. Většinou se jednalo o porušení obecně závazné vyhlášky města o požívání alkoholu na veřejnosti a kouření v prostoru zastávek městské hromadné dopravy. Ve třech případech byly z prostoru Mírového námětí vykázány osoby, které svým chováním obtěžovaly kolemjdoucí.

Jak uvedl primátor města Petr Nedvědický: „Stav centra je skutečně nedůstojný, proto jsme se touto situací zabývali velmi intenzivně. Problémy v této lokalitě narostly a vyžadují důrazné řešení. Reagujeme tak i na stížnosti občanů, kteří chtějí, aby tu byl pořádek a klid. Svolán byl příslušný odbor, zástupci firmy AVE a předložena byla opatření, která zabrání opakování nepořádku. Centrum města je v oblasti čistoty a pořádku zónou prvořadého zájmu v oblasti od divadla po nádraží a podle toho k ní chceme přistupovat. Proto jsou až do odvolání posíleny hlídky strážníků přímo v této lokalitě“.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru