OBRAZEM: Ústí má zůstat na svátky bez kamionů! Začala zde velká akce policie a strážníků
Varování řidičům kamionů: Nejezděte do Ústí! Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Policejní motocykl s blikajícími majáky doprovází do areálu ústeckého dopravního podniku podezřelý nákladní automobil. Jak následně policisté zjišťují, je v žalostném technickém stavu. I když před týdnem „prošel“ technickou. Další kamion je přetížený, z jiného náklaďáku odpadával náklad. V Předlicích ve čtvrtek začala velká kontrolní akce. Ta má za úkol udržet zejména průmyslovou zónu během svátků čistou a bez záplavy těžkých parkujících vozidel.

„Nechceme, aby se opakovala situace, kdy v době svátků nebo volna v sousedním Německu zaplavila ulice Ústí nad Labem spoustu kamionů, které parkovaly všude a blokovaly provoz. Uděláme, co je v našich silách, abychom tomu zabránili,“ zdůraznil primátor Petr Nedvědický, který se ve čtvrtek přijel podívat na průběh dopravně bezpečnostního opatření, při kterém policistům budou pomáhat také ústečtí strážníci. Dohromady bude nasazeno pětatřicet lidí.

"Opatření provádíme kvůli místnímu dopravnímu podniku, firmám, které v zóně podnikají, i občanům. Řidiči kamionů zde při parkování dělají nepořádek, blokují komunikace,“ vysvětluje Vladimír Danyluk, vedoucí ústeckého územního odboru Policie ČR.

V loňském roce byly doslova přecpané ulice v celém obvodu Předlic, kde špatně zapakované kamiony stály i v zastávkách městské hromadné dopravy, v křižovatkách, nebo ve výjezdech na komunikace, kde překážely ve výhledu ostatním řidičům. Řidiči kamionů trávili noc v místech, kde nemají, a ohrožují tak další řidiče.

Policisté a strážníci budou postihovat řidiče kamionů parkující v rozporu s předpisy a usměrňovat dopravu. Připraveny jsou i váhy a další opatření ke kontrole kamionů.

Průmyslová zóna byla ve čtvrtek odpoledne poměrně prázdná. Podle policistů si řidiči nejspíš vysílačkami dávají vědět, aby do Ústí nejezdili.

Kamioňáci mohou využít velkokapacitní parkoviště pro nákladní automobily v Přestanově.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru