Řidiči dostávali při silniční kontrole sluníčko nebo mráček
Dopravní akce "Sluníčko nebo mráček" 3x zdroj foto: PČR
Ústí nad Labem

Předlice – S neobvyklou silniční kontrolou se setkali v pondělí v dopoledních hodinách řidiči projíždějící Předlicemi. V blízkosti zdejší základní školy dopravní policisty doplnili ve hlídce místní žáci.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že šlo o dopravní akci „Sluníčko nebo mráček". „Žáci čtvrté třídy byli velice šikovní a řidičům dnes rozdali jen samá sluníčka,“ doplnila policistka.

Dopravní akce „Sluníčko nebo mráček" spočívá v zapojení dětí do policejních dopravních kontrol. Žáci vybraných základních škol se podílejí na hodnocení řidičů a sami určují, jestli chování za volantem bylo v pořádku nebo zasluhuje postih. „Dobří“ řidiči jsou dětmi pochváleni a obdarováni obrázkem sluníčka. „Špatní“ řidiči si vyslechnou pokárání a odjíždějí s vyobrazením mráčku. Výtvarný materiál si děti na akci připravují samy. Akce probíhá za aktivní podpory koordinátora BESIP teamu pro Ústecký kraj Jana Pechouta.

0606 pcr akce

0606 pcr akce3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru