Inspekce kontrolovala prodejce sypkých materiálů, u šesti z nich narazila na nepoctivost
Foto: Česká obchodní inspekce
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Sypké materiály nachází uplatnění nejen ve stavebnictví, ale také jako materiál pro terénní úpravy, sportoviště, opravy komunikací a úpravu zahrad. Na poctivost prodeje takového zboží se zaměřila Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje a v druhé polovině měsíce května uskutečnila kontrolu devíti provozoven. Pochybení zjistila u šesti.

 

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila v květnu kontroly podnikatelů, kteří nabízejí sypké hmoty, jako například kamennou drť, kačírek, mulčovací kůru a písek. Kontroly byly zaměřeny na poctivost prodeje. Inspektoři formou kontrolního nákupu ověřovali správnost následně vystaveného dokladu na vyžádání, seznámení spotřebitele s cenou, správnost účtování kontrolního nákupu a správnost deklarované hmotnosti.

Inspektoři provedli celkem devět kontrol a z toho v šesti případech bylo zjištěno porušení platné legislativy. Konkrétně se jednalo o používání měřidla bez platného úředního ověření a dále neuvedení platné prodejní ceny. V pěti případech bylo zjištění řešeno prostřednictvím příkazu na místě a v jednom případě podáním návrhu na správní řízení. ČOI uložila sankce v celkové výši 9 000 korun.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru