Ústecký kraj - Poslední únorový víkend bude bohatý na sportovní, kulturní a společenské akce. Přinášíme vám tipy na více než dvě desítky těch nejzajímavejších akcí, které se nejen v našem kraji na konci tohoto týdne uskuteční.

MOST: Velký sále Repre – XXI. Reprezentační ples města Mostu

Sobota 27. února od 20 hodin

V sobotu se zúčastněte významné společenské události města Mostu, XXI. Reprezentačního plesu města Mostu. K tanci zahraje Big Band Bonit, muzikálový koktejl zapěje Roman Vojtek, který také bude večerem provázet, zatančí Demi Dance a překvapí taneční mistři Evropské unie David Odstrčil a Tara Bohak, shlédnete módní přehlídku svatebního salonu.


MOST: SVČ – Masopustní rej

Sobota 27. února od 15 hodin

Masopustní rej pro děti chystá mostecké Středisko volného času. Dejte si záležet na masce či kostýmu, proto proběhne soutěž o nejnápaditější masopustní kostým. Předpokládaný konec v 19 hodin.


MOST: Autodrom – Sraz majitelů vozů BMW

Neděle 28. února od 9 hodin

Do areálu autodromu v Mostě se v neděli 28. února sjedou majitelé vozů BMW. Historicky první sraz milovníků celosvětově oblíbené značky aut tradičního německého výrobce na severu Čech je premiérou i pro mostecký závodní okruh. Na 300 majitelů vozů BMW na sociálních sítích projevili o sraz zájem. Minimálně stejně početný pak bude doprovod z řad příbuzných či přátel. Akce je přístupná zdarma i široké veřejnosti, dá se tedy očekávat slušná návštěva. Chybět nebude ani doprovodný program a občerstvení, k mání budou srazové samolepky a také překvapení. Předpokládaný konec je v 17 hodin.


MOST: Oblastní muzeum – Historie neobyčejné tužky

Sobota 27. února od 16 hodin, neděle 28. února od 10 hodin

Znáte historii tak obyčejné věci jako je tužka? Jaké životní příběhy a dramata provázely hlavní hrdiny Hardtmuthovské tužkařské legendy? Jak a z čeho se vlastně vyrábí tužka? A chcete si zkusit vyrobit vlastní? Odpovědi můžete nalézt o víkendu v Oblastním muzeu v Mostě, kde začíná výstava s řadou workshopů a doprovodných programů Historie neobyčejné tužky. Výstava, jejímž partnerem je známý výrobce tužek KOH-I-NOOR Hardtmuth, provede návštěvníka stručně historií písma a psacího náčiní k vynálezu grafitové tužky. Prozkoumáte tužku z technologického úhlu pohledu a jako objekt hodný obdivu, který přetrval v lidských rukou po 200 let téměř beze změny. Interaktivní výstava v Oblastním muzeu v Mostě bude zahájena v sobotu 27. února v 16,00 hodin a pro veřejnost bude otevřeno v úterý až pátek od 15,00 do 18,00 hodin, v sobotu a neděli od 10,00 hodin až do 1 května.


MOST: Oblastní muzeum – Zaměstnanecké kolonie 1900 -1938 – sociální bydlení v severních Čechách

Celý víkend

O víkendu navštivte také výstavu „Zaměstnanecké kolonie 1900-1938 – sociální bydlení v severních Čechách". Jejími autory jsou pracovníci ústeckého pracoviště Národního památkového ústavu Mgr. Marta Pavlíková, Mgr. Jiří Bureš a Mgr. Alena Sellnerová. Na bezmála třiceti panelech je zachycen vývoj zaměstnaneckého bydlení od poloviny 19. st. Největší pozornost je věnována meziválečné výstavbě a snahám o řešení bytové krize. Výstavu doplňuje soubor prostorových modelů obytných kolonií v Lounech, Kopistech a Louce u Litvínova. Prezentovány jsou také předměty denní potřeby z hornických domácností nebo ukázky domovních řádů.


LITVÍNOV: DVD – XV. Docela velký divadelní ples

Sobota 27. února od 20 hodin

Divadelní ples, v pořadí již patnáctý se uskuteční v DVD Litvínov již tuto sobotu. Provázet vás budou Kozí boby Josefa Náhlovského, zapějí i místní herečky. Využijte příležitost jak se dostat na prkna co znamenají svět, tančí se na jevišti divadla.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ - KD Střelnice - Cafe Lingua - Island v Kadani

Pátek 26. února od 17 hodin

Island, překrásná země, o které tak málo víme. Přijďte na přednášku plnou fotografií a zážitků, plodných diskuzí a také ochutnávku pravých islandských delikates. Jedná se o zážitkovou akci, kde si obohatíte nejen své zeměpisné znalosti, ale také se dozvíte, jaká je místní kultura, lidé, jejich tradice, rozmarné počasí, hory a sopky. Přednášející měli to štěstí a dlouho na ostrově žili. Podělí se o své zkušenosti a prozradí vám své tajné recepty, které se na ostrově naučili. Přichystán bude i dětský kreativní koutek.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ - KD Střelnice - Dětský karneval v Kadani aneb ztratili jsme sedmou tečku

Neděle 28. února od 16 hodin

Užijte si s dětmi zábavné odpoledne plné berušek, vystoupení, kreativních soutěží a her, dětské diskotéky, dárečků a rejdění masek. Jedna z berušek ztratila tečky, tak jí je pomozte najít.


LOUNY: Vrchlického divadlo - Ladislav Křížek

Pátek 26. února od 19 hodin

Lounský rodák na prknech Vrchlického divadla s akustickým koncertem.


ŽATEC: Restaurace u Orloje - 4. Všeslovanský bál

Pátek 26. února od 18. hodin

Zatančete si při českých tanečních písních a hitech v restauraci U Orloje na nám. Prokopa Velkého 1951.


TEPLICE: OC Galerie - Čokofestival

Celý víkend

Teplické obchodní centrum připravilo báječnou akci pro všechny milovníky čokolády. Poslední únorový víkend bude v teplické Galerii probíhat čokoládový festival. Pokud patříte k vyznavačům kvalitních výrobků z kakaových bobů, nenechte si ujít Čokofestival, který startuje již v pátek 26. února. Po celém centru budou postaveny stánky s čokoládovými specialitami, zákazníci budou moci na stáncích ochutnávat různé čokoládové delikatesy. Určitě si nenechte ujít čokoládový kebab nebo třeba čokoládové pivo. Ale lahůdek bude spousta. Šéfkuchaři budou vařit speciální recepty s čokoládou, pro děti bude připraven čokoládový workshop. Celý program bude doplněn hudebním a tanečním vystoupením. Divákům se představí například kanadský folkový zpěvák Drew Sweetwood, taneční klub KST Teplice nebo děti ze ZUŠ Teplice. K vidění bude také výstava více než tři sta kusů historických obalů od čokolády z celého světa, od sběratele Stanislava Kramského. Čokofestival bude báječná příležitost jak si čokoládu maximálně užít, startuje v OC Galerie Teplice v pátek 26. února ve 14 hodin, pokračuje do 18 hodin, v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli 28. února od 12 do 17 hodin.


TEPLICE: Jazz klub Teplice - IVAN HLAS TRIO

Pátek 26. února od 20 hodin

Komorní sestava fungující už nějaký čas kolem písničkáře Ivana Hlase. V nádherných aranžmá, zdobených virtuózní hrou na akustické nástroje nejlépe vyniknou Hlasovy písně, založené na vyváženosti hudby a poezii textů. Hudebníci nejsou na naší scéně žádnými nováčky, jejich radost z přímo předané muziky je pověstná. Kořeny ovlivňující hudbu tria jdou od hospodského blues, městských balad, rokenrol, až po melodické názvuky různých etnik. Je to hudba v dobrém slova smyslu lidová. V triu Ivana Hlase doprovázejí kytarista Norbi Kovács a violoncellista Jaroslav Olin Nejezchleba.


TEPLICKO: DUCHCOV - 19. Ples DDM

Sobota 27. února od 20 hodin

Dům dětí a mládeže "Sluníčko" Duchcov vás zve na ples. K tanci a poslechu hraje skupina Basic a DJ Dony. Součástí programu bude vystoupení Mažoretek „Slunečnic" z DDM Duchcov, půlnoční překvapení a samozřejmě bohatá tombola. Zakoupením vstupenky získáte i volné žetony k hrám v Casinu.


ÚSTÍ NAD LABEM: IX. REPREZENTAČNÍ PLES UJEP 2016

Sobota 27. února od 20 hodin

Již devátý ročník Reprezentačního plesu UJEP se koná dne 27. února 2016 od 20:00 hodin v Domě kultury v Ústí nad Labem. Jako v předchozích letech, tak i letos se můžete těšit na bohatý program. Tématem letošního plesu je "BENÁTSKÝ KARNEVAL" a v tomto duchu bude také celý večer probíhat. Tematická výzdoba, hudební, divadelní a jiná doprovodná čísla jsou samozřejmostí. Dlouhé večerní róby, dobře padnoucí smokingy, tvář zahalená škraboškou - to vše doplněné o zvuk mandolíny, divadelní výstupy, chůzi na chůdách a mnoho dalšího, co k pravému benátskému karnevalu patří.


ÚSTÍ NAD LABEM: Národní dům – Country bál Porty a Country rádia

Sobota 27. února od 19.30 hodin

Tradiční hudební vzpomínání na Jindru Šťáhlavského. K tanci hrají Kliďánko a Rekonvalescence s Martinem Javůrkem, tančí Caramela, moderuje starší archivář druhé kategorie BEZI JUNIOR z Country radia.


ÚSTÍ NAD LABEM: Marpo & TroubleGang tour

Pátek 26. února od 21 hodin

Pokračování Prison Break turné k nové desce TroubleGang, která vyšla loni v září. Čekej brutální show TroubleGang v čele s Marpem, stage od prvotřídního návrháře Martina Hrušky, kulisy, světla, efekty, všechno!!!!


LITOMĚŘICE: Ples přátel vína

Sobota 27. února od 20 hodin, s degustací vín od 19 hodin

Slyšte ctné paní a urození páni! Na vědomí se všem dává, pro milovníky vína chystá se velká sláva! Sedm sta jest od narodění panovníka, vinného moku horutného milovníka! Tímto veršem vás zvou organizátoři na Ples přátel vína, který se uskuteční v sále hradu v Litoměřicích tuto sobotu. Celá akce začne v 19 hodin degustací vína. V osm hodin pak bude zahájen ples. Zahraje Band Rosti Pechouška, uvidíte módní přehlídku dobových kostýmů, můžete okusit královská vína českých královských měst.


LITOMĚŘICE: Koliba - Basketbalový ples

26. února od 20 hodin

Zúčastněte se basketbalového plesu, který se uskuteční v pátek na Kolibě v Litoměřicích. Barvy plesu jsou modrá a žlutá, najděte ve skříni žlutou kravatu nebo modré lodičky a přijďte se pobavit s přáteli.


LITOMĚŘICE: Divadlo K. H. M. - LITTLE STAR - PĚVECKÁ SOUTĚŽ 2016

Sobota 27. února od 10 hodin

Semifinále pěvecké soutěž, kterou vyhlásila Městská kulturní zařízení. Uskuteční se v Divadle K. H. M. v sobotu od 10 hodin. Slavnostní finálový večer pak proběhne v dubnu, v Domu kultury. Vítěz v každé kategorii obdrží titul LITTLE STAR pro rok 2016, nabídku vystoupit na hlavním pódiu v rámci programu Vinobraní Litoměřice 2016 a věcné ceny - poukaz na Letní talent camp - ve spolupráci se společností Talent Company Praha, sportovní potřeby, knihy a jiné.


LITOMĚŘICKO: ROUDNICE NAD LABEM - 5. SPOLEČENSKÝ PLES KZM A ZUŠ ROUDNICE N. L.

Sobota 27. února od 19 hodin

Ples pod záštitou starosty města Roudnice nad Labem. K tanci i poslechu hraje Taneční orchestr, Dechový orchestr mladých a Pepeto. Vstupenky jsou slosovatelné o ceny.


DĚČÍN: Zámek – Zámecký ples

Sobota 27. února od 20 hodin

Zúčastněte se 5. slavnostního plesu ve všech sálech děčínského zámku. K tanci a poslechu hraje Moondance Orchestra, soubor známý ze soutěže StarDance, nebude chybět předtančení a oblíbená výuka tance, které tentokrát budou naladěny do rytmu argentinského tanga.


DĚČÍNSKO: VARNSDORF – Městské divadlo - Václav Neckář & Bacily „Mezi svými"

Pátek 26. února

Václav Neckář v městském divadle Varnsdorf představí zbrusu nový koncertní program s názvem „Mezi svými", který odráží název nedávného úspěšného alba. Václava doprovodí skupina Bacily, kterou sestavili společně s bratrem Janem Neckářem. Těšit se můžete na téměř dvouhodinový program plný legendárních hitů, jako je Suzanne, Lady Jane, Podej mi ruku a projdem Václavák, My to spolu táhnem dál. Posluchač se ale dočká také současných a osvědčených hitů, Kdo vchází do tvých snů, má lásko a nesmí chybět píseň s názvem Půlnoční.


PRAHA: Divadlo Hybernia - Mistrovství České republiky v pole dance - akrobatickém tanci na tyči

Pátek 26. února

Chcete vidět skutečně nejlepší světovou pole dance show? Je pro Vás připravena ve spolupráci se světovým šampionem Alexem Shchukinem. 26. února 2016 v Praze v divadle Hybernia! Porotci vyberou ze všech soutěžících jen jednoho nejlepšího. A nezapomeňte při sledování soutěžících dýchat!


NĚMECKO: DRÁŽĎANY – Staří mistři, znovuotevření drážďanské obrazárny

Pátek 26. února od 10 hodin

Drážďanská obrazárna se tento pátek po rozsáhlé rekonstrukci východního křídla znovu otevírá svým návštěvníkům. Díla, která nyní visí v nově opraveném východním křídle, musela být vybírána s rozvahou a velkou pečlivostí. Přibližně 450 obrazů představuje průřez dějinami nejdůležitějších evropských malířských škol a směrů. Zastoupeni jsou všichni známí malíři a k vidění jejich hlavní díla. Především Raffaelova Sixtinská Madonna, Correggiova Svatá noc, Vermeerova Dívka u okna čtoucí dopis a Liotardova Dívka s šálkem čokolády. Až bude v roce 2018 dokončeno i západní křídlo, bude vystaveno přes 750 děl. Tak pokud se chystáte o víkendu do Drážďan, nenechte si díla starých mistrů ujít.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru