Ústecký kraj - První březnový víkend vám opět přináší možností, jak sám, s přáteli či rodinou trávit svůj volný čas. Přinášíme vám přehled nejzajímavějších akcí, kterí se o víkendu konají v našem kraji a také u našich přeshraničních sousedů.

Outdoorový veletrh v Drážďanech. Foto: Messe Dresden

NĚMECKO: DRÁŽĎANY – Veletrh Abenteuer outdoor a Aktiv+vital

Pátek 4. března až neděle 6. března od 10 hodin

Tento víkend bude rozhodně stát za to, zajet k našim německých sousedům. První víkend v březnu se totiž v Drážďanech konají hned dva veletrhy na jednom místě: veletrh sportovních potřeb a volnočasových aktivit Abenteuer outdoor a veletrh zdraví a životního stylu Aktiv+vital. Oba veletrhy je možné navštívit za jedno společné vstupné. Abenteur outdoor je rozprostřen na ploše cca 5 300 m2, Aktiv+vital se 175 vystavovateli na 10 000 m2. Na začátku sezóny prezentuje 45 vystavovatelů outdoor-veletrhu produkty a služby k tématu pěší turistiky, horolezectví, cestování, cyklistiky, běhání a volnočasových a vodních sportů. Zájemci se mohou informovat, testovat, porovnávat, zkoušet nebo nakoupit. Nebude opemenuta ani oblast módy "Wearable Technologies" a fotografického příslušenství Kamera-Equipment, na řadu přijde i Live-Show a Workshop s filmařem Sebastianem Lindou. Zastoupeni jsou také dodavatelé outdoorových navigačních zařízení. Z běžecké scény dorazí mimo jiné Runners Point a zastoupeni budou také organizátoři velkých běžeckých událostí jako drážďanský City-Marathon. Začínající potápěči mohou získat své první zkušenosti ve speciální připravené nádrži s vodou. K vyzkoušení lákají i nové longboardy, lehocipedy, Segwaye i elektrické jednokolky bez sedátek a řídítek, zvané e-wheels. Trekkingové a outdoorové kolekce představí specialisté jako Gipfelgrat a fernwegs. Rámcový program nabízí spoustu reportáží z cest do krajin blízkých i dalekých. Několikrát denně uvidíte i dechberoucí show v jízdě na kole Marca Hösela. Vystavovatelé aktiv+vital ukáží celou škálu věcí z oblasti zdraví, wellness, fitness, výživy a klasických i alternativních léčebných metod. Letošní ročník je zaměřený na zdravá záda. Přímo na místě bude možné také ochutnat veganské a vegetariánské pokrmy. A kde se veletrhy uskuteční? Na výstavišti Messe Dresden od pátku až do neděle denně od 10 do 18 hodin.


MOST: 23. Divadelní ples

Pátek 4. března od 20 hodin

Nejen s herci se můžete v pátek potkat na divadelním plese, který pořádá mostecké divadlo. Večerem bude provázet herec Jiří Kraus, zahraje kapela Flash Back. O plesové předtančení se postará taneční skupina Demi Dance. Těšit se můžete i na hudební vstupy herců Městského divadla v Mostě s názvem Co všechno odnesl čas a herců Divadla rozmanitostí s kapelou Nedloubej se v nose. Na závěr zahraje kapela Olympic revival.


MOST: hřiště 11. ZŠ – Mostecká liga malé kopané

Sobota 6. března od 10 hodin

V sobotu se od 10 do 15 hodin na hřišti 11. ZŠ Most, ul. Obránců míru 2944, uskuteční první kolo ročníku 2016 Mostecké ligy malé kopané.


MOST: V+V Rock Bar – Guns N' Roses revival – Bratislava

Pátek 4. března od 21 hodin

Na slovenskou revivalovou apelu se můžete těšin tento pátek v mostecko V+V Rock baru


MOSTECKO: PATOKRYJE – MDŽ

Sobota 5. března od 19 hodin

Mezinárodní den žen oslaví v Patokryjích v sobotu v Obecním domě. K tanci a poslechu hraje skupina 3D. Vstupné je 80 Kč, ženy s trvalým bydlištěm v naší obci, mají vstup zdarma. Vstupenky je možné zakoupit na obecním úřadě.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ – Kadaňský hrad - přednáška

Sobota 5. března od 17 hodin

Přednáška PhDr. Františka Záruby, Ph.D., z Ústavu dějin křesťanského umění Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se koná v sobotu 5. března 2016 od 17 h. na Kadaňském hradě. Přednáška je koncipována k příležitosti výročí narození císaře a krále Karla IV. a ji pořádá Městské muzeum jako součást svého programu k 700. výročí narození Karla IV.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ - Music bar Liďák - Horkýže Slíže

Pátek 4. března od 20 hodin

Horkýže slíže je slovenská hudební skupina z Nitry, která vznikla v roce 1992. Dvakrát získala platinovou desku. Jejich hudba je označována jako punková, punk rocková, nebo jednoduše rocková. A v pátek ji uslyšíte v Kadani.


LOUNY: Vrchlického Divadlo - 12. ročník Lounského divadlení 2016

Pátek 4. března od 17 hodin, sobota 5. března od 11 hodin a neděle 6. března od 11 hodin

Nenechte si ujít přehlídku amatérského divadla, 12. ročník Lounského divadlení. Zahájení proběhne v pátek v 17.00 zahájení přehlídky – Tak zase ta rok, dámy (DS Klouzák Postoloprty) od 20.00 Odjezd nejistý (DS Havlíček Neratovice), sobotu od 11.00 Když básník, tak prokletý (MHD ZUŠ Louny), od 15.00 Veroničin pokoj (Divadlo Navenek Kadaň), od 19.00 Mravnost - marnost (Divadlo Exil Pardubice). Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v neděli v 11.00.


LOUNSKO: PERUC - Vendula Zrůstová - Prosté motivy

Sobota 5. března od 14 hodin

Výstavu fotografií mladé autorky Venduly Zrůstové můžete zhlédnout v sobotu v Galerii u Plazíka v Peruci. Nese název Prosté motivy, aneb pohled na svět mýma očima. Výstava bude otevřena o víkendy a svátky od 5. března do 24. dubna od 10,00 do 17,00 hodin. Možno sjednat návštěvy i mimo tuto dobu.


ŽATEC: kluziště před radnicí – Karneval na ledě

Sobota 5. března od 14 hodin

Vezměte si masky a převleky, brusle a vyrazte v sobotu na žatecké náměstí před radnicí. Na ledové ploše tu proběhne karneval. Připraveno je hodně zážitků a soutěží.


ŽATECKO: TUCHOŘICE – KD – Reprezentační ples Mikroregionu Žatecko

Sobota 5. března od 20 hodin

Přijďte si v sobotu zatančit do Kulturního domu Tuchořice. K tanci zahraje Flash dance, uvidíte vystoupení s latinsko-americkými a standardními tanci a také westernové vystoupení s lasy a kolty.


PODBOŘANY: kino - Expediční kamera

Sobota 5. března od 18 hodin

Mizející národy, divoká příroda i extrémní výkony, to je Expediční kamera 2016. Festival nejúspěšnějších cestovatelských a outdoorových filmů uplynulé sezóny, Expediční kamera, opět míří do Podbořanského kina. 7. ročník bude probíhat v sobotu 5. března od 18 hodin. Na diváky opět čeká pořádná dávka cestovatelských zážitků, divoké přírody i napětí. Vstupné je dobrovolné. Občerstvení je zdarma.


TEPLICE: ZŠ ul. Buzulucká – MaRS 2016

Sobota 5. března od 9 hodin

Desítky lidí z Teplic a okolí se o víkendu převlečou do sportovního, obují tenisky a vyrazí do tělocvičny Základní školy v Buzulucké ulici. V sobotu 5. března se totiž připojí k 24hodinovému Maratonu s roztroušenou sklerózou – MaRS 2016, který probíhá po celé republice. V Teplicích jej může podpořit až 60 pacientů, lékařů, příbuzných a přátel. Maraton organizuje Nadační fond Impuls. Více jsme napsali zde.


TEPLICE: Zahradní dům - Teplický Nastoják - Na Ležáka

Sobota 5. března od 19 hodin

První sobota v měsíci je v teplickém Zahradním domě vyhrazena autorskému čtení a performerům. Akce začíná být známá mezi umělci z celé ČR a také je jimi navštěvována. Vida co vzniklo z původního plánu několika recesistů.


ÚSTÍ NAD LABEM: Dům kultury – Bál na kolejích

Sobota 5. března od 20 hodin

Bál na kolejích se bude konat 5. března v ústeckém Domě kultury.


LITOMĚŘICE: Divadlo - Loutkový festival 2016

Neděle 6. března od 10 hodin

Prostřednictvím šesti loutek, dvou fléten, kytary a živé komunikace s divákem předává lidový vypravěč poselství o síle odpuštění. V rámci loutkového festivalu můžete v neděli shlédnout loutkovou pohádku. Po pohádce pak můžete v divadelní výtvarné dílničce společně tvořit. Od 15 hodin festival pokračuje dvěma klasickými pohádkami O Jeníčkovi a Mařence, O velké řepě a třetí na požádání.


LITOMĚŘICE: Dům kultury – Taneční odpoledne

Neděle 6. března od 15 hodin

Přijďte všichni z tance nadšení, všichni, kdo chcete pilovat své taneční dovednosti nebo se třeba jen pobavit a popovídat si s přáteli u příjemné hudby s kapelou Jitky Band.


DĚČÍNSKO: Benešov nad Ploučnicí – zahájení sezony

Sobota 5. března od 10 hodin

V sobotu se otevřou brány zámku Benešov nad Ploučnicí. Stejně jako v loňském roce bude zámek otevřen celotýdenně, tedy i v pondělí. V březnu bude na zámku otevřeno dle speciální otevírací doby. O sobotách a nedělích se prohlídky budou konat jen v pevně stanovené časy a v pracovní dny mohou zámek navštívit pouze předem objednané skupiny čítající více jak pět osob. Od dubna bude zámek zpřístupněn už dle klasického návštěvního řádu. Březnové soboty a v neděle bude Dolní zámek přístupný vždy v 11.00 a ve 13.30 hodin, Horní pak v 12.15 a v 14.45 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru