Ústí nad Labem – Vážnou dopravní nehodou skončila v neděli v ranních hodinách honička mezi údajně podnapilým řidičem a policejní hlídkou. Střet si vyžádal zranění spolujezdce z ujíždějícího auta.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Podle svědků, kteří se obrátili na redakci E – Ústí.cz, se měla policejní hlídka pokoušet v centru Ústí zastavit černý Volkswagen Passat. Řidič na výzvu zareagoval tak, že sešlápl plynový pedál a začal policistům ujíždět. Oba vozy se měly řítit ulicemi Ústí rychlostí vysoko převyšující 100 km/h. Zběsilá honička skončila na Rondelu na Bukově, kde ujíždějící údajně podnapilý řidič dostal smyk a narazil do jednoho ze sloupů.

Mluvčí krajské policie Alena Bartošová redakci E – Ústí.cz dopravní nehodu potvrdila. „Ke střetu došlo před čtvrtou hodinou ranní. Policejní hlídka chtěla řidiče osobního auta zastavit pro jeho vysokou rychlost," uvedla Alena Bartošová a dodala: „Na místě střetu nemohla u řidiče hlídka dopravní policie provést dechovou zkoušku na alkohol. Zda opravdu řídil pod jeho vlivem, prokáže další šetření."

Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje uvedl, že záchranáři do ústecké Masarykovy nemocnice převezli dva zraněné. „Jednalo se o lehká zranění. Vzhledem, že nehodu šetří Policie České republiky, nebudeme sdělovat bližší informace," řekl Prokop Voleník.

Na místě kromě policistů a záchranářů zasahovali také hasiči, kteří asanovali vozovku po úniku kapalin z havarovaného auta a pomáhali s odklízením následků nehody.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru