Ústí na Labem – Čtyři nemocnice v Ústeckém kraji obdržely tento týden celkem 41 nových monitorů dechu pro novorozence. Dostaly je od Nadace Křižovatka. Jednalo se o dar v celkové hodnotě 121 770 korun.

2406nemocniceNové monitory dechu mají v ústecké, děčínské, teplické a chomutovské nemocnici. Jedná se o speciální podložky, které se vkládají pod matraci v postýlce dítěte a čidla reagují na pohyb hrudního koše miminka. Monitory se obměňují vždy po dvou letech. Pomoc sponzorů tudíž nemocnice vítají.

První slavnostní předání 20 monitorů dechu díky finančního daru 62 370 Kč od společnosti GASTROTECHNO GROUP, s. r. o. a jednoho Apnea monitoru od Nadace Křižovatka proběhlo 21. června v prostorách dětského pavilonu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. (MNUL). Za novorozenecké oddělení MNUL převzali 15 Apnea monitorů primář MUDr. Petr Janec a vrchní sestra Lenka Nováková. „Monitory dechu se staly nezbytným vybavením našeho oddělení. Využíváme je k monitorování dechu zejména u nedonošených a nezralých novorozenců. Podložky se vkládají pod matraci v lůžku dítěte a čidla reagují na pohyb hrudního koše miminka. Monitory využívají nejen zdravotníci, ale stále častěji i maminky, které si je mohou zapůjčit po odchodu domů z porodnice. Vzhledem k nutné obnově přístroje vždy po dvou letech jsme moc rádi, že jsme díky sponzorům získali monitory nové," uvedl primář MUDr. Petr Janec, MHA.

Za Dětskou kliniku MNUL převzala 5 monitorů dechu staniční sestra Marie Sahulová a jeden Apnea monitor na Oddělení dětské chirurgie – dětského úrazového centra MNUL obdržela vrchní sestra Mgr. Bc. Michaela Rothová.

„Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Proto hledáme podporu u sponzorů a dárců i v jednotlivých regionech, abychom pomohli zajistit obnovu přístrojů v nemocnicích,“ uvedla Štěpánka Pokorníková, manažerka projektu Nadace Křižovatka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru