Ústí nad Labem – Před údajným obtěžováním dětí v Ústí se v polovině prosince loňského roku začali prostřednictvím sociální sítě i mimo ni varovat rodiče na Ústecku. Základní škola Elišky Krásnohorské dokonce na svůj web před obtěžováním vyvěsila varování. (psali jsme)

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Mluvčí krajské policie Veronika Hyšlerová k vyšetřování uvedla, že informace o obtěžování dětí se policistům nepotvrdila. „V případě, že se policie dozví nebo se na ni obrátí občané s takovouto informací, nikdy to nepodceňuje. Věnujeme tomu vždy velkou pozornost. Policisté byli následně po tomto oznámení úkolováni a veleni do lokalit v blízkosti škol," řekla policejní mluvčí.
Jak se povedlo redakci E – Ústí zjistit, měl se neznámý muž pouze školačky zeptat na cestu, což měla také dívka vypovědět policistům při následném výslechu.

Preventistka kriminality ústecké policie Daniela Vrůblová doplnila, že při návštěvě základních škol, policie dětem radí jak se v případném obtěžování neznámým člověkem zachovat. „Děti by si měly udržovat odstup, v žádném se nepřibližovat na dosah ruky. S tím koho neznám nikam nechodit, i kdyby chtěl ukázat jen cestu nebo měl připravenou sebedůvěryhodnější historku o pomoci. Když se mi chování neznámého člověka nelíbí, oslovit nejbližšího dospělého, ahoj teto nebo strejdo. Většina lidí na to zareaguje a pomůže. Co se týká auta, vždy utíkat proti směru jeho jízdy a křičet. Couvání je pro řidiče obtížnější než jízda dopředu," poradila Vrůblová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru