Ústí nad Labem – Mezi rodiči se začala na sociální síti i mimo ní šířit zpráva o posádce modrého auta, která má obtěžovat děti v ulicích města. Menší děti začali do školy doprovázet rodiče nebo starší sourozenci.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
„Je to hrozné, co se dnes děje. Vnučka chodí do třetí třídy Fakultní základní školy České Mládeže. Každý den ji jezdím ze Střekova odvádět do školy a zpět," napsala Kamila Fýdlerová, která se s informací obrátila na redakci E - Ústí.

Na obtěžování dětí upozorňuje i web Základní školy Elišky Krásnohorské. „Vážení rodiče, vzhledem k množícím se případům obtěžování dětí v ulici E. Krásnohorské jsou žáci a žákyně naší školy pravidelně poučováni o chování v kontaktu s cizí osobou," píše se na stránkách školy.

Daniela Vrublová z prevence kriminality ústecké policie radí dětem, aby si při komunikaci s neznámým dospělým udržovali odstup. „V žádném případě se nepřibližovat na dosah ruky. S tím koho neznám nikam nechodit, i kdyby chtěl ukázat jen cestu nebo měl připravenou sebedůvěryhodnější historku o pomoci. Když se mi chování neznámého člověka nelíbí, oslovit nejbližšího dospělého, ahoj tEto nebo strejdo. Většina lidí na to zareaguje a pomůže. Co se týká auta, vždy utíkat proti směru jeho jízdy a křičet. Couvání je pro řidiče obtížnější než jízda dopředu, dítě získá náskok, než se řidič otočí," poradila Vrůblová.

Naposledy policisté po osádce, která měla obtěžovat děti na Ústecku, pátrala policie na přelomu května a června letošního roku. (Psali jsme). Tehdy měl lákat děti do svého auta řidič černého mercedesu. Nakonec se ukázalo, že došlo pouze k nedorozumění v komunikaci mezi řidičem dívkou venčící psa.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru