Všebořice – Jedno velké nedorozumění mezi řidičem černého mercedesu a dívkou venčící psa, tak dopadlo vyšetřování údajného lákání dětí do auta v posledních dnech na Ústecku. Policistům se přihlásil sám muž řídící auto, který své chování důvěryhodně vysvětlil. Rodiče na Ústecku se prostřednictvím sociální sítě Facebook začali před možným únoscem dětí varovat.

Mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová uvedla, že řidič mířil do jedné z firem ve Všebořické ulici. „Jelikož se k ní špatně zajíždí, řidič zastavil u kraje silnice. Před vjezdem do areálu uviděl dívku venčící psa. Ukazoval jí, že potřebuje zajet k firmě. Dívka pokynům řidiče nerozuměla a stála. Muž tedy na půl vystoupil z auta a řekl jí, pojď sem. Myslel tím druhou stranu chodníku, aby ji nesrazil nebo nepřejel psa," tlumočila Hyšplerová výpověď řidiče.

Dívka se po oslovení mužem dala okamžitě na útěk. Doma příběh řekla rodičům, kteří vše nahlásili na policii. Rodiče na Ústecku se okamžitě po této události začali před černým mercedesem a posádkou varovat. „Výpověď sedí se zajištěnými skutečnostmi na místě události. Chtěla bych tímto veřejnost uklidnit, že v Ústí neřádí žádný únosce dětí," doplnila policistka Veronika Hyšplerová.


Únos dítěte na Ústecku musela policie řešit naposledy v červenci v roce 2012. Německý manželský pár si v Trmicích vyhlédl maminku s několikatýdenní holčičkou, vyčkal na příležitost a dítě z kočárku sebral. Po šesti dnech policie únosce vypátrala a kojenec skončil zdravý zpátky u rodičů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru