VIDEO: Objevte Ústecký kraj: Informační centrum v Elektrárně Ledvice. Zábava, vzdělání a dobrodružství čekají!
Rozhledna na nejvyšší budově v Česku. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Bílina, Ústecký kraj - Prostor pro vzdělávání, zábavu, dobrodružství, ale i společenské události. Takové je Informační centrum klasické energetiky Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Naposledy se to ukázalo při loučení s deváťáky z bílinské základní školy v Lidické ulici.

"Tento prosto je využívaný i pro veřejné setkávání, různé akce, a právě dnes tady probíhá předávání pamětních listů," říká Jana Purmenská z ledvického infocentra.

"Za léta naší existence jsme úzce spolupracovali s Elektrárnou Ledvice, děti pravidelně jezdily na exkurze do elektrárny, moc se jim tu v infocentru líbí, líbí se jim programy, které elektrárny připravuje. Takže jsme možnosti předat pamětní listy v těchto prostorách velmi rádi využili," vysvětluje ředitelka ZŠ Lidická z Bíliny Marie Sechovcová.

https://www.youtube.com/watch?v=5e9P03jBVh4

Využívají nejenom služby infocentra, ale využíváme to i ke kariérnímu poradenství, snažíme se přesvědčit děti, že pracovat v EL je prestižní záležitost a je to pro ně deviza do budoucna.

Infocentrum Elektrárny Ledvice je zaměřené na klasickou energetiku a je jediné svého druhu v ČR, nabízí tři patra nabitá zážitky a poznáním. Najdete tam interaktivní exponáty a navštívit můžete i 3D kino.

"Infocentrum je otevřené od úterý do neděle, od osmi do čtyř hodin, exkurze na rozhlednu je potřeba vždycky dopředu objednat, protože jsou organizované v osm, deset, ve dvanáct a ve čtrnáct hodin, v sobotu je i prohlídka areálem, která je v jedenáct a ve třináct hodin," dodává Jana Purmenská.

Mimochodem: Rozhledna je umístěna ve více než 140metrové výšce na nejvyšší budově v České republice a je z ní výhled daleko do krajiny.

V infocentru se na vás budou těšit celé prázdniny. Pro děti mají připravenou letní soutěž, kdy za zodpovězení pěti správných odpovědí získají edukativní blok.

Na webu www.cez.cz/ledvice najdete potřebné kontakty a můžete se na něm rovnou registrovat k výstupu na rozhlednu. Tak hezké prázdniny!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru