V pohádkovém lese najdete české i zahraniční postavičky. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Bílina – Než se začnou postupně otevírat zahrady zámků, hradů, botanických či zoologických zahrad, přinášíme tip na výlet, který můžete strávit ve volné přírodě. V Pohádkovém lese v Bílině si užijí děti a odpočinou si tam i rodiče.

Jen pozor, dodržujte všechna nařízení, zejména ta o zakrývání nosu a úst, v hezkých jarních dnech tam může být plněji. Není divu, neboť se jedná o atraktivní odpočinkovou lokalitu.

Obnovený Pohádkový les je častým cílem nejen pro místní, ale nezřídka i pro přespolní návštěvníky.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=Wz3Izq32cT4

Pohádkový les v Bílině není žádnou novinkou. První postavičky tam jsou už od roku 1974, kdy jim vdechl život místní občan Jaroslav Sekyra. V průběhu dalších let vytvořil a sám instaloval přibližně 130 pohádkových a filmových postaviček, které byly umístěny do lesa nedaleko sídliště Za Chlumem.

Později zde vznikly i další atrakce, mezi které neodmyslitelně patří bludiště či opičí dráha. O obnovu lesa a instalaci nových figurek se v posledních dvou letech stará spolek Pohádkový les Bílina.

FOTO

Jen v posledních dnech pozor, v odpočinkové lokalitě můžete narazit i na bílinské strážníky. Ti upozornili, že budou provádět častější kontroly Pohádkového lesa. Chovejte se proto ohleduplně k přírodě, pohádkovým postavám i ostatním návštěvníkům.

Městská policie přivítá jakoukoli součinnost návštěvníků Pohádkového lesa při pomoci k udržení veřejného pořádku, čistoty a zabránění projevů vandalismu na telefonních číslech 418 810 999 nebo na lince 156.

KUDY TAM

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru