VIDEO: Výjimečnější než obvykle. Mezi malé školáky přišel prezident Klaus
Prezident Václav Klaus mezi prvňáčky v Žalanech na Teplicku. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Žalany - První školní den v základní škole v Žalanech na Teplicku byl pro tamní děti i učitele ještě slavnostnější, než by byl obvykle. Při své cestě do Ústeckého kraje se mezi nimi zastavil bývalý prezident Václav Klaus.

S několika členy ochranky vstupuje Václav Klaus do opravené školy. Ve třídě prvňáčků je naprosto plno. "Snad se tam vejdete," říká mi ředitel školy Lukáš Šimon. Letos nastoupilo šestadvacet prvňáčků, otevírala se jedna první třída. S dětmi jsou ve třídě rodiče i prarodiče. Na lavicích leží nezbytné kornouty plné sladkostí, Václav Klaus vypráví, že se do školy rovněž těšívával. A obrací se k rodičům: "Skončilo období, kdy děti všechno umí a nemají úkoly," rozesmívá třídu.

Lukáš Šimon vyzývá dět, aby se přihlásily, kdo se do školy těšil. Zvedají se ruce. A kdo se netěšil? Ani jedna.

Prezidenta přivítali ve škole starostové Žalan i sousední Bořislavi, Václav Klaus dostal jako dárek knihu o Bořislavi, kterou hned pochválil, ve třídě obdržel ještě kytičku a od třídní učitelky osobní dárek, zdobený perník. Na oplátku dětem rozdal na památku hrnečky a prezidentskou fotografii. Poté ještě pozdravil celou školu v tělocvičně.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=9wCJOCD84ss

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru