VIDEO: Malý princ ožívá na jedinečné výstavě. Mobil je tu povinnost
Výstava Malý princ Elišky Podzimkové. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Litvínov - V litvínovském zámku Valdštejnů je další ze skvělých výstav, které vás vtáhnou do děje. Tentokrát se ocitnete ve světě Malého prince. Projdete se kouzelným lesem, převalující se mlhou a na chvíli zapomenete na každodenní starosti.

Autorkou je animátorka, ilustrátorka a fotografka Eliška Podzimková. Skromně působící umělkyně ilustrovala nejnovější vydání stejnojmenné světoznámé knihy pro nakladatelství Albatros. Výstava s knihou úzce souvisí. Jako základ posloužily fotografie z její cesty po Islandu. „Všechny ty nápady vznikaly během cesty, kdy jsme jezdili, objevovali a mně napadalo, kde bude sedět zeměpisec, kde bude pijan pít vodopád a tak podobně. To bylo takové hezky spontánní a moc jsem si to užila,“ vypráví Eliška Podzimková.

https://www.youtube.com/watch?v=mLGF_-nuyGk

Výsledné obrazy jsou kombinací fotografie a ilustrace. Svět z knihy je nyní přenesený do zámeckých prostor. A v ruce vám doslova ožije. Stačí mít v mobilním telefonu nainstalovanou aplikaci Artivive (verze pro Android zde, verze pro iOS zde).

Výstava bude na zámku přístupná až do 22. října. Prohlídky jsou od úterý do neděle a je nutné mít rezervaci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru