Na Větruši proběhla další výsadba vinných hlav. A to hlavně díky novým patronům
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Na Větruši proběhla další výsadba vinných hlav. Pomohli jí patroni i aukce panenského vína. Třetí etapa výsadby vinných hlav proběhla na Městské vinici na Větruši, a to hlavně díky 31 novým patronům, kteří na ni přispěli celkovou částkou 46 500 Kč.

V pátek proto také obdrželi patronské certifikáty nad hlavou révy vinné. Vinice, která byla založena 9. září 2016 a která čítala 44 hlav, je nyní téměř trojnásobná. Po posledním rozšíření zde roste již 122 hlav. K původní odrůdě Cerason se přidala i odrůda Malverina, která momentálně tvoří většinu vinice (65 hlav).

0409vinokz

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Rozvoji vinice pomůže ale i výtěžek z aukce, která proběhla v pátek a při které se vybralo téměř 17 000 Kč. Dražilo se historicky prvních 18 lahviček (0,225 l) vína z plodů obnovené vinice. Všem patronům i dražitelům poděkoval primátor Petr Nědvědický: „Dovolte mi poděkovat všem, kteří se na této obnově a rozšiřování vinice na Větruši podíleli a dále podílejí. Díky všem patronům se vinici neskutečně daří. Největší poděkování patří Pavlovi Kacerovskému a jeho Ortopedickému centru, který s myšlenkou obnovy Městské vinice přišel. A doufám, že se i nově vysazeným hlavám bude na Větruši dařit a že i je co nejdříve ochutnáme,“ řekl.

Rozšířené vinici požehnal farní vikář Václav Novák.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru